La Rambla floreix per la festa major

30/09/2019 - 10:14 h

Esther Estela

Festa Major. Del dissabte 5 al divendres 11 d’octubre el passeig més genuí de la ciutat, la Rambla, celebra la seva festa major, la festa del Roser, també coneguda com 'la Rambla en flor'.

Del dissabte 5 al divendres 11 d’octubre el passeig més genuí de la ciutat, la Rambla, celebra la seva festa major, la festa del Roser. Ja fa uns quants anys que la celebració se centra en els guarniments florals i és coneguda amb el nom de ‘La Rambla en flor’.

La festa es fa d’ençà dels anys seixanta, quan va néixer l’associació Amics de la Rambla, que impulsà els actes en homenatge a la patrona de la Rambla, la Mare de Déu del Roser. De fet, en una façana adjacent al Palau de la Virreina hi ha una estàtua de la patrona. Durant la festa, els floristes hi fan una ofrena.

La festa començarà el dissabte 5 a les 10 h amb el taller ‘Vine a dibuixar la Rambla’, a càrrec dels Urban Sketchers Barcelona. A partir de les 11 h es farà l’ofrena floral ‘Una flor, un desig’ davant la capella de la Mare de Déu del Roser, situada al Palau de la Virreina (la Rambla, 99). A la mateixa hora, davant el Cafè de l’Òpera, hi haurà una xocolatada popular. Ja al vespre, a les 19 h, Ricardo Lezón (Mc Enroe) oferirà un concert al Teatrí del Conservatori del Liceu (la Rambla, 63). Cal reservar entrada prèviament a la web dels Amics de la Rambla.

El dilluns 7 a les 20.30 h al Teatre Poliorama (la Rambla, 115) s’hi interpretarà l’obra ‘La Rambla de les floristes’, de Josep Maria de Sagarra. Cal reservar entrada prèviament a la web dels Amics de la Rambla.

Dimecres a les 19 h, a la biblioteca del Gòtic – Andreu Nin (la Rambla, 32) es farà la conferència ‘Clàssics en línia’, sobre el paper que té internet a l’hora d’acostar el món de la música clàssica al públic general.

Durant la festa major, també s’organitzaran rutes. La primera serà una passejada literària. Es farà el diumenge 6 d’octubre i començarà a les 10.30 h. La segona, el divendres 11, recorrerà els comerços més emblemàtics de la Rambla a partir de les 17 h.

Un cop passada la festa major, el dimarts 15 d’octubre, al Saló de Cent de la casa de la ciutat es lliuraran els guardons de Ramblista d’Honor.

L’eix central de les celebracions és el guarniment dels edificis de la Rambla. Es guarniran 21 edificis i espais com ara la taquilla de les Golondrines, el mirador de Colom, el centre Arts Santa Mònica, el Museu de Cera, el Palau Marc, el Centro Galego, el passatge Bacardí, el pla de l’Ós, el jardí de la casa Ignacio de Puig, el Palau de la Virreina, el Palau Moja, el jardí de l’Ateneu Barcelonès i el centre comercial el Triangle.

A més, les festes seran el moment idoni per a visitar espais emblemàtics de la Rambla. Es podrà entrar, per exemple, al Palau Moja, a l’Aquàrium, al Palau Güell, al Museu Marítim, a la fundació Enric Miralles, al Gran Teatre del Liceu, al centre Arts Santa Mònica, al mirador de Colom, a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts, al Teatre Poliorama, al Palau de la Virreina i al Museu de Cera. També es faran viatges gratuïts a les Golondrines.

Durant tots els dies que dura la festa, es podrà participar en el joc #Rambling, que començarà al Palau Moja.