Jornada: Com respon l’educació als reptes globals?

09/04/2021 - 07:51 h

Redacció

El 15 d'abril es presentarà una nova caixa d’eines d’Educació per la justícia global: dues guies, un webmapa i experiències educatives.

El 15 d'abril es presentarà una nova caixa d’eines d’Educació per la justícia global: dues guies, un webmapa i experiències educatives.

Aquesta jornada serà el preàmbul de la III Trobada “Canviar l’educació per canviar el món“, que se celebrarà el 2022 quan la situació sanitària permeti fer-la de manera presencial. La Trobada, que se celebra des del 2015 i té caràcter biennal, és un dels espais més importants d’actualització teòrica i pràctica del discurs educatiu d’entitats, administracions i educadors i educadores compromesos amb la justícia global.

El grup motor de la Trobada, format pels departaments d’educació i cooperació de diferents administracions (Generalitat, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona), i entitats com l’Escola Lliure del Sol, el Centre Promotor d’APS, Escoltes Catalans i LaFede.cat, s’ha mantingut actiu i no ha volgut desaprofitar l’actual moment de crisi global, per organitzar una jornada, mostrar els avenços aconseguits i posar en relleu la necessitat d’educar en la interdependència i la ecodependència.

La jornada “Canviar l’educació per canviar el món. Com responem als reptes globals?” se celebrarà el proper 15 d’abril en format virtual i comptarà amb la participació de la Digna Couso, física i directora del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica de la UAB i la Carmen Aliaga, antropòloga i ecofeminista membre del Colectivo CASA (Bolívia), que amb una doble mirada nord-sud parlaran del rol de l’educació davant les múltiples crisis globals.

Podeu consultar el programa de la jornada i inscriure-us consultant el document adjunt i també a través d’aquest ENLLAÇ