Jornades ‘Refugi’

07/06/2021 - 12:18 h

Lorena Tella

JUSTICIA GLOBAL. Al juny el districte de Sarrià – Sant Gervasi, juntament amb el grup d'entitats de Justicia Global del districte, organitza diverses activitats.

Al mes de juny, el districte de Sarrià – Sant Gervasi, juntament amb el grup d’entitats de Justícia Global del districte organitza diverses activitats. Aquestes formen part del cicle de jornades de sensibilització que es duran a terme al juny i al desembre, coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat (20 de juny) i el Dia Mundial dels Drets Humans i del Migrant (10 i 18 de desembre), respectivament.

Són l’eix central del programa de justicia global del districte d’enguany i s’han dissenyat seguint un procés participatiu amb el grup d’entitats.

PROGRAMACIÓ

Del 15 al 30 de juny
Exposició fotogràfica ‘Haití: Síntesi dels moviments de població mundial’
Inauguració, dimarts 15 de juny, a les 18.30 h (entrada lliure)
Exposició de panells amb texts i fotografies d’Haití sobre els diferents conceptes relacionats amb els moviments poblacionals a nivell mundial.
Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall
A càrrec de Diyité

Dimecres, 16 de juny, a les 17.30 h
Espectacle de titelles: ‘Kumulunimbu’
Kumulunimbu és el relat d’un camí. En qualsevol lloc del món, ara mateix i des de sempre, moltes vides comencen aquest camí… Una història d’amistat entre una nena i un núvol, que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. Un espectacle que captiva als més petits i commou als més majors, en el qual  es combinen els titelles i el clown, ple de detalls, humor, crítica i sorpreses, on la poesia us farà navegar per una mar d’emocions.
Pati del Centre Cívic Casa Orlandai
A càrrec de la companyia Ortiga i organitzat per Africa Sin Fronteras
Reserva la teva plaça!

Dimecres, 16 de juny, a les 18.30 h
Acte 20J: ‘Refugiats climàtics, els efectes de la crisi ecològica i l’espoli’
Projecció del curtmetratge ‘Migraciones climáticas’ del Programa Solidarios de Canal Sur i taula rodona semipresencial amb Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat; Gabriela Rasgado, periodista especialista en migració en Mèxic i Centreamèrica; i Papalaye Seck, portaveu del Sindicat Manter. Modera Àngels Masqué, membre de la Plataforma Sarrià – Sant Gervasi Refugi.
Centre Cívic Casa Orlandai
A càrrec de la Plataforma Sarrià – Sant Gervasi Refugi i el centre cívic Casal Orlandai, en col·laboració amb l’Associació Cultural Casa Orlandai
Reserva la teva plaça o segueix l’activitat en directe!

PROGRAMA DE JUSTICIA GLOBAL

Fins el 2018, el Programa de Justícia Global de Sarrià – Sant Gervasi estava conformat per accions, iniciatives i projectes poc cohesionats entre ells, amb temàtiques diverses i poc relacionades amb el nou paradigma de justícia global, que replanteja la cooperació al desenvolupament perquè s’enfoqui a la consecució de la justícia global i la defensa de drets.

Al 2019 es va plantejar aquest canvi de paradigma per apropar el Programa de Justícia Global a la finalitat que actualment persegueix: la transformació de les relacions de poder que generen desigualtats arreu, assolida mitjançant el treball per la justícia econòmica i social, ambiental, feminista i antiracista, i la defensa dels drets humans i la pau.

Per dur a terme aquest canvi es va proposar cohesionar les entitats que treballen l’àmbit en el Districte, impulsores de les accions, iniciatives i projectes del programa.

L’any 2020 s’havia de dissenyar ja el nou Programa de Justícia Global però va quedar posposat a causa de la situació sanitària. Aquest 2021 es reprèn el procés participatiu amb el grup d’entitats de Justícia Global de Districte ja consolidat.

El grup d’entitats de Justícia Global de Sarrià – Sant Gervasi està format per: Plataforma Sarrià – Sant Gervasi Refugi, DIYITE ( ONGD de Cooperació i Desenvolupament amb Haiti), África Sin Fronteras, Centre i Teatre de Sarrià, Fundació Benallar i Fundació Putxet.