A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

La Fundació Mobile World Capital Barcelona posa en marxa el fòrum global Digital Future Society

15/11/2018 - 12:28 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

El Digital Future Society, un gran fòrum internacional impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, va iniciar la seva activitat el 14 de novembre amb una trobada internacional en el marc de l'Smart City Expo World Congress de Barcelona.

 

El Digital Future Society (DFS), un “un think tank sobre tecnologia i capacitació ciutadana a escala global” impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, va iniciar la seva activitat el 14 de novembre amb una trobada internacional en el marc de l’Smart City Expo World Congress en què ha abordat els reptes i oportunitats que planteja la digitalització i que marcaran el desenvolupament futur de la nostra societat. Com a projecte que neix amb una ambició global, DFS eleva la seva reflexió per abordar temes d’impacte internacional que transcendeixen estats o organitzacions tradicionals. En aquesta línia, la proposta de valor de DFS va més enllà i aporta al debat un espai -la ciutat de Barcelona- on fer realitat aquesta reflexió i veure com abordar certes oportunitats i problemàtiques.

El programa neix també amb el propòsit d’oferir solucions concretes als nous escenaris associats a la digitalització i amb aquest objectiu s’ha reunit per primera vegada el seu Global Board of Trustees. En paral·lel, la cimera també ha comptat amb un taller de co-creació en què van participar més de 70 professionals i experts de l’àmbit de la innovació i la tecnologia, investigadors, pensadors i representants de la societat civil, entre d’altres.

El DFS compta amb la implicació de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Economia i Empresa, tal com es va constatar en les intervencions d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, i Francisco Polo, Secretari d’Estat per l’Avanç Digital, que van tancar la sessió.

També van estar presents a la sessió Luca de Meo, president de SEAT, John Hoffman, CEO de GSMA Ltd, Daria Tataj, Strategy and Policy Advisor de la Unió Europea, i Rahilla Zafar, Managing Director of ConsenSys, tots ells membres del Global Advisory Board, així com Arantza Ezpeleta, directora general de Tecnologia i Innovació d’Acciona, Sarah Harmon, directora general a Espanya i Portugal de LinkedIn, i Andreu Veà, president de Internet Society a Espanya, entre d’altres.

DFS neix amb una estructura distribuïda en tres àrees: el think tank com a centre de la reflexió, un laboratori per provar i desenvolupar les propostes dels grups de treball que conformen aquest think tank des de Barcelona i un calendari d’activitats al llarg de l’any, especialitzades o per al públic general, que aproparan aquests conceptes abstractes i capacitaran a la ciutadania davant els reptes de la digitalització.

Després d’aquest primer Summit, l’agenda de DFS ja té previst celebrar dues trobades especialitzades durant el mes de desembre a Barcelona i Madrid, i una nova cimera que tindrà lloc el pròxim 24 de febrer de 2019 en el marc de GSMA Mobile World Congress.

Segons La Vanguardia, DFS tindrà un pressupost de 3,5 milions d’euros el 2019, “dels quals 1,5 els aporta la fundació integrada per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Govern i la GSMA, entre d’altres. Els altres dos milions van a càrrec de la secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital, dirigida per Francisco Polo. Els responsables del projecte busquen tres milions més en el sector privat per poder dur a terme el gran fòrum mundial que està cridat a ser el colofó de tot el que ara comença a caminar”.

Informació i imatge: nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona, nota de Mobile World Capital Barcelona