L'Ajuntament de Barcelona crida al diàleg a Bolívia i condemna l'escalada de violència

03/12/2019 - 09:12 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

El Plenari del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar una declaració institucional en què condemna el cop d’Estat i l’escalada de violència a Bolívia i crida al diàleg per tal de trobar una solució pacífica.

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el 29 de novembre una declaració institucional en què condemna el cop d’Estat i l’escalada de violència a Bolívia que ha provocat, fins al moment, una vintena de morts i centenars de ferits. El text també fa una crida urgent perquè s’aturi la violència i la repressió per part de les forces de seguretat, a banda de condemnar el decret promulgat per eximir de responsabilitat penal als militars que reprimeixin violentament mobilitzacions al carrer.

La declaració institucional crida igualment al diàleg entre ambdues parts per tal de trobar una solució pacífica al conflicte polític que passi per la celebració d’unes eleccions lliures; demana que Espanya, la Unió Europea i la comunitat internacional ofereixin la seva mediació; i emplaça als actors implicats perquè garanteixin el retorn a Bolívia dels dirigents a l’exili com Evo Morales.

Informació i imatge de nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona

Article d’opinió de CIDOB: Bolívia, el model d’èxit que va conduir a l’esclat institucional (desembre de 2019)