L’Ajuntament de Barcelona i l’ambaixada de l’Índia treballen per obrir un consolat d'aquest país a Barcelona

21/04/2021 - 09:47 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

Van participar en la reunió els tinents d'alcaldia Jaume Collboni i Laia Bonet, el nou ambaixador de l’Índia, Sanjay Verma, i el director general de Casa Àsia, Javier Parrondo.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i la tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, es van reunir el 20 d’abril amb el nou ambaixador de l’Índia a Espanya, Sanjay Verma, amb l’objectiu de millorar la relació entre Barcelona i les principals ciutats del país asiàtic. També s’ha compartit la voluntat d’obrir una seu consolar a Barcelona, possibilitat per a la qual es començarà a treballar per tal que esdevingui una realitat en un termini de dos anys.

La reunió va estar organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i Casa Àsia, –també hi va assistir el seu director general, Javier Parrondo– i va servir per posar de relleu altres reptes de futur en la relació entre Barcelona i l’Índia, com ara la millora de la connexió aèria. La intenció és enfortir la relació econòmica i empresarial entre els dos territoris, un cop se superi la pandèmia, i a partir dels primers contactes mantinguts amb companyies aèries a les fires internacionals del sector “Asia Routes” i “World Routes”.

Jaume Collboni va destacar que “l’Ajuntament treballa per atraure fons europeus de recuperació i resiliència de la UE per a projectes estratègics que ajudin Barcelona a convertir-se en una economia més equitativa, digital i sostenible”. Va remarcar “el paper clau dels països asiàtics, impulsors de projectes empresarials que poden ajudar a accelerar la aquesta transformació econòmica” i “la necessitat que la relació amb la ciutat sigui fluïda i pròspera”. D’altra banda, Laia Bonet va recordar que l’Índia és un país prioritari en la diplomàcia econòmica de Barcelona.