L'Ajuntament de Barcelona inicia una ronda de contactes amb agents de la ciutat per compartir l’estratègia dels fons europeus

05/02/2021 - 11:37 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

Jaume Collboni i Laia Bonet han començat la ronda sobre Fons Europeus Next Generation amb els representants de CCOO i UGT.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha iniciat aquesta setmana una ronda de contactes amb els agents econòmics i socials de la ciutat per compartir l’estratègia de Barcelona de cara a aconseguir finançament de projectes a través dels Fons Europeus Next Generation.

Les dues primeres reunions, a les quals també van assistir la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, i la comissionada per a la Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la precarietat, Raquel Gil, han estat amb el secretari general d’UGT Catalunya, Camil Ros, i el secretari de Polítiques Socials i Transició Justa d’UGT, José Antonio Pasadas, i amb el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i la portaveu de CCOO Catalunya, Montse Ros.

Jaume Collboni va defensar que “cal evitar que la pandèmia repercuteixi en més precarietat laboral” i que “s’ha d’implicar els actors de la ciutat en la reactivació de l’economia i aconseguir que els fons europeus comptin amb la visió dels agents econòmics i socials, que impulsin la reindustrialització de l’àrea metropolitana amb sectors que tinguin capacitat per crear ocupació”. Laia Bonet va destacar que “el diàleg social és clau perquè la transformació que volem amb Next Generation EU sigui justa. El model de metròpolis que volem situa els drets al centre de la reindustrialització, la sostenibilitat i la digitalització”.


Entre 1.500 i 2.500 milions d’euros durant els propers tres anys

El dijous 4 de febrer, Jaume Collboni i Laia Bonet van participar en la presentació de l’enquesta “Fons Next Generation EU: Set eixos per impulsar l’economia de la regió metropolitana de Barcelona” de l’IESE Business School. Collboni va dir que Barcelona podria rebre entre 1.500 i 2.500 milions d’euros d’aquests fons en els propers tres anys, i que “la col·laboració publicoprivada serà clau en la reactivació econòmica i els fons europeus seran el millor instrument. Junts farem plans de futur per Barcelona, creant ocupació de qualitat en sectors estratègics”.

L’enquesta, que recull opinions d’associacions, institucions i organitzacions amb projectes que permetin impulsar l’economia regional, va estar elaborada sota la direcció del professor Xavier Vives a través del centre d’investigació Sector Públic -Sector Privat de l’IESE.