L'Ajuntament de Barcelona reuneix el Cos Consular de la ciutat per compartir els reptes de futur, un any després de la pandèmia

17/03/2021 - 13:32 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

Ada Colau, Jaume Collboni, i Laia Bonet es van reunir amb 66 cònsols de Barcelona amb l’objectiu principal d'analitzar i compartir la situació actual i els reptes de futur de la ciutat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va presidir el 16 de març una reunió amb el Cos Consular de la ciutat on també van participar el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, en tant que responsable de l’àrea de Relacions Internacionals de l’Ajuntament. L’objectiu principal de la trobada, que va reunir a 66 cònsols tant de forma presencial al Saló de Cent com de forma telemàtica, va ser analitzar i compartir la situació actual i els reptes de futur de la ciutat, després d’un any marcat per la crisi de la Covid.

Ada Colau va subratllar la reacció de la ciutat i, en especial, la resposta dels serveis públics per fer front a l’emergència, i va mostrar l’orgull per l’estabilitat institucional de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració i coordinació que en tot moment hi ha hagut amb la Generalitat i l’Estat. També va traslladar al Cos Consular que en l’últim any  l’Ajuntament ha treballat en la recuperació i la reactivació de la ciutat i que “Barcelona se’n sortirà”, destacant que la ciutat és avui la capital amb major inversió social de tot l’Estat i una ciutat creativa, líder en innovació i amb voluntat de ser pionera en l’àmbit de la transició ecològica i digital.

D’altra banda, Jaume Collboni va remarcar “el repte global que suposa la sortida de la crisi i la necessitat d’abordar-la a través de la suma d’esforços com hem fet amb el Pacte per Barcelona, un exemple de compromís a partir del diàleg entre les forces polítiques i amb la societat civil en què hem aconseguit mantenir el màxim consens”. Per això, va apostar per intensificar les relacions amb els països que tenen representació diplomàtica a la ciutat. va dir que “Barcelona és, ara més que mai, una ciutat oberta i optimista. Oberta al talent, a les inversions internacionals i al turisme de qualitat”. En aquesta línia, va demanar als assistents que transmetin “un missatge de confiança en la seguretat i la fortalesa de la ciutat, en la competitivitat del seu teixit econòmic i en la seva estabilitat a nivell institucional”.

La tinenta d’alcaldia Laia Bonet va posar en valor la col·laboració amb les delegacions consulars durant l’any de pandèmia, destacant “la col·laboració que hem desenvolupat entre l’Ajuntament i els consolats a la ciutat per a donar resposta a l’emergència sanitària i social. Durant l’últim any hem operat sota el principi de que les comunitats de no nacionals de la ciutat poguessin accedir al mateix suport institucional que els residents i nacionals”. També va parlar sobre l’oportunitat que suposen els fons europeu de recuperació i resiliència, i va explicar el projecte de transformació que suposen per a la ciutat.