L’Ajuntament de Barcelona signa amb el Banc Mundial un acord sobre innovació urbana i participació ciutadana

dj., 21/11/2019 - 13:35

Laia Bonet signant l'acord de col·laboració amb el Banc Mundial.

Jorge Luis Fuentealba Diez

L'Ajuntament de Barcelona i el Banc Mundial signen un acord sobre innovació urbana, ciutats intel·ligents i ús de la tecnologia per fer front als reptes de la ciutat i augmentar la participació de la ciutadania.

L’Ajuntament de Barcelona i el Banc Mundial van signar el 20 de novembre un acord de col·laboració per compartir coneixements i bones pràctiques sobre innovació urbana, ciutats intel·ligents i ús de la tecnologia per fer front als reptes de la ciutat i augmentar la participació de la ciutadania. Així, ambdues institucions renoven fins l’any 2021 el memoràndum d’entesa subscrit l’any 2013.

L’acord, que ajudarà a posicionar Barcelona com a hub de coneixement per al desenvolupament de projectes d’innovació urbana, va estar signat per Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, i per Sameh Wahba, director global d’Urban, Disaster Risk Management, Resilience and Land Global Practice del Banc Mundial.

Laia Bonet va destacar que “l’objectiu d’aquest acord és aconseguir nous coneixements i recursos per donar resposta als reptes de la ciutat gràcies al treball en xarxa” i que es tracta d’un “pas important, ja que només hi ha cinc ciutats al món que hagin signat un memoràndum d’aquestes característiques: Barcelona, Seül, Singapur, Medellín i París“. També va afegir que “la transició digital i la participació ciutadana han d’estar al centre de l’agenda de la ciutat. La innovació és clau per la consecució de l’Agenda 2030″.

Més informació sobre l’acord a nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona