Microxarxes d'intel·ligència urbana: Ciutat pròxima i ecologia urbana

03/03/2021 - 13:26 h

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona i CIDEU impulsen la cooperació municipalista.

L'Ajuntament de Barcelona i CIDEU impulsen la cooperació municipalista.

L’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat  i la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb  el CIDEU (Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà) impulsen el grup de treball Ciutats Pròximes  i Ecologia Urbana. Aquest grup té per objectiu la implementació d’un espai de cooperació tècnica internacional per abordar solucions als desafiaments de les ciutats  vinculats als models urbans, a l’espai públic, a mobilitat sostenible i a l’ecologia a través del intercanvi de coneixements i experiències entre iguals.

El grup de treball està format per tècnics/que i representants de les ciutats de Barcelona; Bogotà,Colòmbia; Cuenca, Equador; L’Havana, Cuba; Mendoza, Argentina; i Puebla, Mèxic. En base als interessos i necessitats plantejades per aquestes ciutats en el marc dels models urbans, la proximitat i l’ecologia urbana es va dissenyar una agenda de treball comú. Aquesta s’implementa per mitjà de reunions virtuals en què les ciutats presenten els seus reptes i problemàtiques a les temàtiques de el grup i reben recomanacions i retroalimentació dels seus parells. Això permet treballar en profunditat el projecte  de cada ciutat i debatre sobre les  millors propostes  a implementar en cada situació específica.

La iniciativa va començar el 2020 com a part d’una experiència pilot que adapta el model de cooperació municipalista directa que l’Ajuntament de Barcelona realitza de forma bilateral amb les ciutats prioritzades per a la cooperació.