Ada Colau inaugura la Barcelona New Economy Week, l’esdeveniment internacional per reactivar l’economia

07/10/2020 - 10:09 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

Amb l’objectiu d’impulsar la recuperació econòmica i posicionar a Barcelona com a capital de la nova economia, se celebra en format híbrid, presencial i virtual, del 6 al 9 d’octubre.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va inaugurar el 6 d’octubre la primera edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), l’esdeveniment internacional organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb l’objectiu d’impulsar la recuperació econòmica i posicionar a Barcelona com a capital de la nova economia, reforçant el seu lideratge en tecnologia, innovació i sostenibilitat i amb focus a fer front a la crisi de la Covid-19. També van participar en l’acte la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro.

Ada Colau va dir que “tenim l’oportunitat de construir un futur millor que avanci cap a un model econòmic més sostenible i resilient. BNEW suposa una dosi d’optimisme i una injecció de noves idees en el moment més oportú”. També va destacar que Barcelona està molt ben posicionada en sectors estratègics com tecnologia, biomedicina, mobilitat sostenible o rehabilitació energètica per contribuir a un futur millor, i que “la recuperació econòmica ha de servir per crear llocs de treball estables i de qualitat amb una economia diversificada i sostenible”.

Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, va intervenir en una de les sessions, on va dialogar amb l’urbanista i assessor internacional Greg Clark sobre els reptes de la ciutat. Va remarcar que Barcelona està preparada per afrontar projectes ambiciosos de manera eficaç, amb fórmules de gestió innovadores.

La primera edició de la Barcelona New Economy Week

Orientada al públic professional dels sectors de l’anomenada nova economia, que inclou l’emprenedoria i la indústria 4.0, la BNEW té lloc del 6 al 9 d’octubre amb més de 9.000 participants de 91 països, el 90% de les quals hi assisteixen de manera virtual. Ideat durant l’estat d’alarma arran de la suspensió dels salons organitzats pel CZFB, l’esdeveniment té lloc amb un format híbrid, presencial i virtual, pensat per poder-ne garantir la internacionalitat i mantenir la celebració malgrat les possibles restriccions provocades per la pandèmia.

Durant els quatre dies de la BNEW, hi participen més de 300 experts, repartits en 120 sessions, 52 empreses emergents i 120 empreses. L’esdeveniment s’adreça sobretot a empreses i professionals de cinc àrees econòmiques:

  • BNEW Logistics: per tractar la necessitat de promoure aliances publicoprivades per al desenvolupament del sector de la logística, el problema creixent de la ciberseguretat i el gran repte de la igualtat de gènere en els càrrecs directius.
  • BNEW Real Estate: aborda les necessitats del nou urbanisme, la falta d’habitatge assequible o el futur del sector hoteler i la restauració després de l’estat d’alarma.
  • BNEW eCommerce: gira entorn del canvi generacional i la influència que té en el consum, així com de la necessitat d’avançar cap a cadenes de subministrament circulars, col·laboratives i sostenibles.
  • BNEW Digital Industry: tracta temes com la fabricació en 3D, la intel·ligència artificial i robòtica, les dades massives (big data) i la internet de les coses (Internet of things) o la connectivitat global després de la pandèmia. També es debatrà sobre la importància de la creativitat en la nova economia o la indústria verda i l’impacte de la indústria 4.0 en els objectius de desenvolupament sostenible.
  • BNEW Economic Zones: per analitzar el paper de les zones econòmiques en la nova regionalització, la flexibilització dels processos duaners o el talent per mantenir i generar nova ocupació a les zones econòmiques.

Organitzada amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la BNEW té a més a més el suport de Mobile World Capital, 22@ Network, Barcelona Tech City o Barcelona Activa, entre d’altres. Tot i que s’enfoca a fer front a la crisi de la Covid-19, l’esdeveniment tindrà continuïtat en els propers anys i s’afegirà als altres que ja organitza el CZFB, el Saló Internacional de la Logística (SIL), l’edició llatinoamericana del SIL, l’eDelivery i el Barcelona Meeting Point (BMP).