Nous carrils bici a les Corts per avançar en la mobilitat sostenible

05/08/2016 - 09:31 h

Districte Les Corts

Abans no acabi l'any se'n crearan catorze més, amb l'objectiu d'arribar als 308 quilòmetres el 2018.

Aquest agost comencen a habilitar-se cinc nous carrils bici a la ciutat, aprofitant la disminució del trànsit rodat. Seran els del carrer de Numància, tres trams de la travessera de Gràcia i la connexió entre l’avinguda Diagonal i Esplugues de Llobregat. Abans no acabi l’any se’n crearan catorze més, per arribar a l’objectiu de tenir una xarxa de 308 quilòmetres el 2018. També s’ampliaran les places d’aparcament de bicicleta fins arribar a les 30.000. Tot plegat, amb una inversió de 32 milions d’euros i amb la intenció de fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació a la ciutat.

Des de començament d’any fins ara s’han enllestit quatre carrils bici als carrers de Can Bruixa – Marquès de Sentmenat i al de Joan Güell, a les Corts; de Múrcia, a Sant Andreu, i de la Jota, a Nou Barris. A finals de l’any passat Barcelona tenia 116 quilòmetres de carrils bici i es vol augmentar la xarxa un 165% el 2018. La idea és que el 95% de la ciutadania disposi, com a mínim, d’un carril bici a 300 metres de distància. La majoria d’aquestes vies es faran sobre la calçada.

Aquestes actuacions es fan juntament amb d’altres com l’habilitació de més aparcaments per a bicicletes, la pacificació de carrers, les zones 30 o les superilles. Darrerament també s’han creat uns pictogrames nous per senyalar els carrils bici bidireccionals.

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha destacat que la bicicleta és el transport que més creix a la ciutat, amb increments del 6% i el 7% anuals, i ha afegit que l’Ajuntament ha d’acompanyar aquesta demanda i alhora apostar per una mobilitat més sostenible.