Programa: GBV Prevention Sarajevo 2020-2022

29/07/2021 - 12:41 h

Redacció

Barcelona i Sarajevo comparteixen eines de treball i experiències en matèria de prevenció de la violència de gènere.

Barcelona i Sarajevo comparteixen eines de treball i experiències en matèria de prevenció de la violència de gènere.

 

 

Aquesta iniciativa va néixer arran d’una demanda expressada pel Primer Ministre del Cantó de Sarajevo, Edin Forto, a l’Ajuntament de Barcelona i es realitza en el marc dels agermanaments existents amb la ciutat i amb el Cantó de Sarajevo i els projectes de cooperació que s’acorden i que finança l’Ajuntament de Barcelona i. Es realitza deforma coordinada i complementària a la cooperació que realitza  Medicus Mundi amb el Cantó de Sarajevo i la societat civil bòsnia implicada (especialment la Fundació per la Democràcia Local).

Els objectius d’aquest projecte són els següents.

1)    Intercanviar entre entitats i administracions eines de treball i experiències en matèria de prevenció de GBV. Gestió de recursos, dispositius,  serveis i metodologies de treball emmarcades en el que denominem les “Fases de Recuperació de la Violència Viscuda”.

2)    Intercanviar amb les administracions de Sarajevo (Canton) el coneixement i experiència sobre polítiques de prevenció de GBV de manera directe,  integrada i concertada amb a societat civil. Posar en marxa un projecte pilot a Sarajevo que complementi i ampliï les possibilitats i els coneixements sobre la problemàtica  i els dispositius existents, tant a Sarajevo com a Barcelona.

Degut a les limitacions derivades de la situació de pandèmia pel Covid19,  les trobades entre els respectius equips de Sarajevo i Barcelona s’han iniciat de forma telemàtica. En el vídeo adjunt i  en la llista de Cooperació Internacional de l’Ayuntament a Youtube (versió amb traducció al castellà i versió amb traducció al bosni ), podeu veure la gravació de la primera sessió celebrada. Aquesta trobada es va centrar en la societat civil i va comptar amb la participació de la Xarxa Segura de Bòsnia (liderada per la Fundació per la Democràcia Local), la Direcció de Feminismes i  la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i Medicus Mundi.