L’Ajuntament de Barcelona va atreure inversions internacionals per 22 milions d’euros durant l'any 2020

29/03/2021 - 09:37 h

Redacció

Els projectes van generar una inversió de 22 milions d’euros.

Durant el 2020 i malgrat la pandèmia de la covid-19, diferents empreses, majoritàriament del sector tecnològic i de les comunicacions, van decidir traslladar onze projectes a la ciutat, que han generat una inversió de 22 milions d’euros i la creació de gairebé 400 llocs de treball.

Durant l’any 2020, el Departament de Promoció Econòmica Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i el servei de Business Landing de Barcelona Activa van treballar per atraure inversió i projectes internacionals a la ciutat. Dels 77 projectes gestionats, se n’han materialitzat 16 projectes, onze són nous i cinc són reinversions en projectes que ja estan en marxa, i suposen una inversió total de 22 milions d’euros i la creació de prop de 400 llocs de treball.

La majoria dels projectes nous que s’instal·laran a Barcelona són del sector tecnològic, un terç de les iniciatives provenen del Regne Unit, i la resta de França, la Xina, els Estats Units, l’Argentina i Singapur.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, destaca la bona salut de la captació d’inversions a la ciutat malgrat l’any pandèmic i posa en valor l’atractiu de Barcelona per al sector tecnològic i el talent digital.

Els equips de Barcelona Activa i del consistori treballen actualment amb una cinquantena de possibles projectes internacionals que es podrien ubicar a la ciutat durant el 2021.