Torna el Mobile Social Congress

09/02/2022 - 15:29 h

Redacció

Amb el lema "Posem la tecnologia al servei de la vida" la nova edició del MSC persegueix un model d’electrònica més just i sostenible.

Amb el lema "Posem la tecnologia al servei de la vida" la nova edició del MSC persegueix un model d’electrònica més just i sostenible.

Aquesta serà la 7a edició del Mobile Social Congress (MSC) que organitza Setem, amb el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament, per fer emergir les vulneracions dels drets humans i ambientals que es donen en els cicles de producció i subministrament  dels productes electrònics , en concret dels telèfons mòbils, i també els impactes derivats del seu consum.

La iniciativa també te una dimensió propositiva i es mostraran noves maneres de produir i consumir electrònica, respectant els drets de les persones i el medi ambient, exposant  punts de vista que complementen la perspectiva d’una electrònica justa.

El Mobile Social Congress se celebrarà a Barcelona els dies 27 de febrer i 1 i 2 de març, de forma semipresencial, coincidint amb la celebració a Barcelona del Mobile World Congress (MWC). La jornada del dimarts 1 de març serà en línia, i la del dimecres 2 de març, presencial, al Born – Centre de Cultura i Memòria. Prèviament, el diumenge 27 de febrer s’haurà fet la jornada lúdica i pedagògica als Jardins del Pou de la Figuera.

Al MSC 2022 es parlarà dels impactes post-Covid encara presents a les fàbriques i a tota la cadena de subministrament. Es presentaran casos de pràctiques antisindicalistes en grans empreses com Amazon, amb la participació d’un dels líders de l’Amazon Labor Union de Nova York, o l’impacte social i ambiental de l’extracció de minerals al Sud Global per a la producció de bateries elèctriques necessàries per a la transició energètica. També es parlarà del paper clau de la compra pública responsable en el contracte de serveis cloud. Per últim s’aportaran dades sobre la vigilància massiva exercida per part d’estats i empreses a través de la tecnologia en nom de la salut i la seguretat pública.

Més informació i inscripcions a mobilesocialcongress.cat