La Barcelona Expat Week oferirà activitats presencials i telemàtiques amb ponents de 27 països

13/10/2020 - 13:26 h

Redacció

Del 19 al 23 d’octubre se celebra la Barcelona Expat Week, successora del Barcelona International Community Day.

La Barcelona Expat Week neix amb l’ambició de ser un punt de trobada i un potenciador de l’ecosistema del talent internacional que resideix a la ciutat o que es planteja instal·lar-s’hi. L’esdeveniment fa un pas endavant en recursos i serveis respecte al seu antecessor, el Barcelona International Community Day, l’espai de trobada anual per a la comunitat estrangera de Barcelona.

La Barcelona Expat Week, que tindrà lloc del 19 al 23 d’octubre, es concep com un esdeveniment híbrid presencial i en línia, amb un programa de 39 activitats i una plataforma virtual innovadora que permetrà construir comunitat durant l’esdeveniment i també la resta de l’any.

Hi participaran 88 ponents, la majoria dones, de 27 nacionalitats, que formaran part de trobades virtuals que facilitaran informació i recursos sobre temes relacionats amb l’aterratge personal, treball i formació i com fer negocis i emprendre o gaudir i participar a la ciutat.  

Seguint totes les mesures de seguretat i de salut pública, s’han organitzat trobades en cinc espais emblemàtics de la ciutat: el Palau Güell (modernisme), la Casa de la Ciutat (gòtic), la Casa Seat (contemporània), la Casa de la Seda (barroc) i la Soho House (neoclàssic). D’aquesta manera es vol difondre entre les persones nouvingudes la potència i varietat cultural i artística de la ciutat que les acull.

La Barcelona Expat Week és una de les mesures articulades pel Cecore (Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica) de l’Ajuntament de Barcelona i s’emmarca en la mesura de govern per impulsar noves actuacions per a la capacitació, el desenvolupament i la generació de talent a la ciutat.

L’acte és d’accés gratuït, amb registre previ a la plataforma que crearà la comunitat virtual.