BCN NO TTIP

El posicionament de l’Ajuntament de Barcelona sobre el TTIP

L’Ajuntament de Barcelona reivindica el dret dels ciutadans a ser consultats sobre qüestions com el TTIP. Considera que aquest tractat afecta la sobirania municipal, la capacitat de decidir sobre afers com la contractació pública o les municipalitzacions de serveis com la gestió de l’aigua. Aquest acord amenaça també el petit comerç i les PIMEs, i no afavoreix un comerç internacional just, que reverteixi en el benestar de la ciutadania.

Barcelona ja es va declarar ciutat lliure de TTIP amb una declaració institucional aprovada pel Consell Plenari al setembre de 2015, i que va comptar amb l’impuls i suport de més de 90 entitats i plataformes ciutadanes adherides a la campanya “Catalunya no al TTIP”, que entenen que les mesures de liberalització del comerç d’aquest tractat implicaria una rebaixa de les regulacions que protegeixen els drets de la ciutadania en àmbits com el consum, el treball o el medi ambient.

Primera Trobada Paneuropea sobre TTIP a Barcelona

El 21 d’abril de 2016es va celebrar a Barcelona la primera trobada Panaeuropea d’Autoritats Locals i la Nova Generació de Tractats de Lliure Comerç, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu d’aquesta primera trobada internacional va ser canalitzar la veu de les ciutats d’Europa contra el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç (TTIP). 

Com a resultat de la reunió es va consensuar la “Declaració de Barcelona”, un manifest signat per totes les ciutats presents a la trobada, en el qual es demana que les actuals negociacions sobre el TTIP i TISA (Acord Multilateral per a la Comercialització de Serveis) se suspenguin, i s’iniciï una nova etapa que reculli les peticions de tots aquells actors que no han estat consultats. El document apel·la també al Parlament Europeu, al Consell Europeu i als governs nacionals a no ratificar el CETA (Tractat de Liberalització del Comerç de la UE amb Canadà).


AlcaldesTTIPFreeZone_zpsshpnawkk