Tel Aviv-Jaffo i Gaza

Dades de la ciutat

  • País: Israel
  • Població: 382.500 habitants
  • Superfície: 50,5 km2
  • Capital econòmica d’Israel, a la seva àrea metropolitana viuen més de 2.000.000 de persones.

Informació

L’agermanament amb Tel Aviv - Jaffo es va formalitzar el dia 24 de setembre de 1998 amb la signatura de l’acord d’amistat i col·laboració entre Barcelona, Gaza i Tel Aviv-Jaffo, representades pels seus alcaldes respectius. 

Aquest acord d’agermanament té el seu origen en la Conferència de Ciutats de la Mediterrània, celebrada l’any 1995, i pretén afavorir els objectius marcats en la Declaració de Barcelona, signada el mateix any pels ministres d’Exteriors dels països membres de la UE i dels països de la Mediterrània. 

En el protocol signat les tres ciutats van expressar el seu suport als acords de pau d’Oslo i van acordar intercanviar experiències i coneixements sobre gestió municipal, desenvolupar iniciatives conjuntes de caràcter cultural, fomentar la col·laboració entre les societats de totes tres ciutats, i impulsar projectes de cooperació que contribueixin al desenvolupament i la millora de les condicions de vida dels ciutadans de Gaza.

L’acord concretava unes actuacions anuals conjuntes a tres bandes en matèria de cooperació o d’intercanvis professionals, que, per raons derivades del conflicte, mai s’han pogut dur a terme. No obstant això, s’han fet intercanvis per separat amb cada una de les ciutats. Concretament, amb Tel Aviv s’han mantingut diverses reunions bilaterals durant els últims anys a nivell essencialment tècnic.

Malgrat les dificultats de dur a terme projectes de diàleg i cooperació entre les tres ciutats, en els moments crítics del conflicte al Pròxim Orient, Barcelona no vol deixar d’estar-hi present, afavorint la pau.

Enllaços relacionats: