Terratrèmol al Marroc

El passat dia 8 de setembre, un fort sisme de magnitud 6,8 a l’escala de Richter amb epicentre a uns 70km al sud de Marràqueix, va provocar la destrucció de centenars de pobles i la mort de milers de persones soterrades per les runes.

Barcelona, amb una llarga història de solidaritat internacional, capacitats en acció humanitària i una important comunitat de veïns i veïnes que són d’origen marroquí, se sent al costat de les víctimes i les seves famílies i ha començat a activar accions d’ajut humanitari per respondre a aquesta emergència i per a les necessitats posteriors de reconstrucció.

Des d’aquest lloc web anirem actualitzant la informació referent a les accions que emprenguem des de l’Ajuntament i també les de les ONG.

L'Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, amb contacte amb les entitats de persones marroquines i altres organitzacions de cooperació i d’ajut humanitari, estem treballant en una crida d'emergència humanitària a favor d'entitats acreditades per a presentar propostes de projectes d’ajut humanitari al Marroc.

Per altra banda, a les persones que desitgin ajudar d’alguna forma a pal·liar els efectes d’aquesta catàstrofe, les aconsellem que col·laborin en alguna de les crides o actuacions que estan duent a terme les ONG que tenen coneixement del que es necessita a les zones afectades i capacitat per fer arribar l’ajuda al seu destí. Recomanem un vídeo que explica més en detall els motius d’aquesta recomanació i que podeu visionar clicant AQUÍ.

En el llistat adjunt anirem informant de les campanyes i accions que realitzin les ONG.