Ada Colau participa en la presentació de la Conferència Mundial d’Educació Superior de la UNESCO, que se celebrarà a Barcelona el maig de 2022

02/12/2021 - 11:29 h

Jorge Luis Fuentealba Diez

La conferència tindrà lloc del 18 al 20 de maig del 2022 sota el lema “Reinventant l’Educació Superior per a un Futur Sostenible”.

El 29 de novembre es va presentar la tercera Conferència Mundial d’Educació Superior de la UNESCO en un acte organitzat al Paranimf de la Universitat de Barcelona per la UNESCO, el govern espanyol, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ​​l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), mentre ostenta la presidència i la secretaria tècnica de la Global University Network for innovation (GUNi). Hi van intervenir la sotsdirectora general de la UNESCO per a la Educació, Stefania Giannini; l’alcaldessa Ada Colau; el rector de la UB, Jordi Guàrdia; el president de Global University Network for Innovation (GUNi), Javier Lafuente; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i el ministre d’Universitats, Manuel Castells.

La conferència, que tindrà lloc a Barcelona del 18 al 20 de maig del 2022 sota el lema “Reinventant l’Educació Superior per a un Futur Sostenible”, busca contribuir a la millora de les organitzacions i sistemes d’educació superior sota l’enfocament dels Drets Humans i l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible i la seva promesa de no deixar ningú enrere. Els seus deu temes principals són: (1) l’impacte de la COVID-19 a l’educació superior; (2) l’Educació Superior i els Objectius de Desenvolupament Sostenible; (3) la inclusió; (4) la qualitat i la rellevància dels programes; (5) la mobilitat acadèmica, (6) la governança, (7) el finançament, (8) la producció de dades i coneixements, (9) la cooperació internacional, i (10) els futurs de l’educació superior.

Ada Colau va declarar que “Barcelona és una ciutat d’educació i coneixement, on les universitats representen un element central de progrés social, cultural i econòmic. Per això és per a nosaltres un orgull ser la seu de la tercera Conferència Mundial d’Educació Superior i poder contribuir a impulsar el debat sobre el futur de la universitat a nivell global”. D’altra banda, Stefania Giannini va remarcar que “del que es tracta és de redissenyar l’agenda de l’educació superior per als propers deu anys, escrivint un nou full de ruta que en faci un lloc inclusiu i divers que respongui millor a les necessitats del desenvolupament i del mercat laboral actual”. Manuel Castells va afegir que “és un honor per a Espanya acollir aquesta conferència en aquest moment crucial per fomentar el diàleg mundial sobre l’educació superior, un diàleg al qual estan convidades totes les veus i del qual sorgiran idees i compromisos que marcaran la vida universitària de les properes generacions d’estudiants”.

La cita donarà veu a tots els actors de la vida acadèmica, inclosos professors, investigadors, administradors, empresaris, joves, responsables polítics i líders socials, i inclourà una varietat d’esdeveniments paral·lels, reunions informals i exposicions (tecnologia, innovació, bones pràctiques, art, ciència, cultura) per ampliar les oportunitats d’aprenentatge i intercanvi per a tots els participants.