L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa una oficina per a la captació de fons europeus de reconstrucció

Thu, 23/07/2020 - 10:09

Barcelona

Redacció

L’objectiu és presentar projectes de ciutat que permetin aprofundir en la transició ecològica i digital i en la promoció de l’economia.

Es posarà en marxa un nou dispositiu integral per a la cerca i captació de fons europeus anunciats en el marc del fons europeu de reconstrucció. L’objectiu és presentar projectes de ciutat que permetin aprofundir en la transició ecològica i digital i en la promoció de l’economia incidint en la generació d’ocupació i la reactivació econòmica i social de la ciutat.

La creació d’aquesta oficina és un primer pas per desplegar l’estratègia europea inclosa en el pla “Barcelona, ciutat global”, que es va presentar el 15 de juliol, i la lideraran l’àrea econòmica i l’àrea internacional de l’Ajuntament de Barcelona per identificar fons i acompanyar en el procés de certificació i en la presentació de projectes de ciutat que puguin ser susceptibles de finançar-se amb aquests fons.

A més, es crearà, entre d’altres, la Direcció de Captació de Recursos amb equips especialitzats de promoció econòmica i relacions internacionals. A la vegada, aquesta oficina treballarà amb perspectiva de col·laboració publicoprivada per crear projectes compartits amb la societat civil que s’encaminin a:

  • Una transició ecològica.
  • Una transició digital com a vector de creixement econòmic verd i inclusiu, i de reforç dels serveis públics.
  • La promoció econòmica de la ciutat.

Aquests tres elements han de configurar l’aposta de l’agenda urbana de la ciutat com una eina per incidir en la recuperació econòmica i l’impuls de la ciutat.

En aquest sentit, s’ha sol·licitat al Govern de l’Estat que les grans ciutats de l’Estat puguin prendre decisions sobre els fons europeus i conduir-los, com una eina per assegurar-ne l’execució i que tinguin un impacte més alt en l’agenda de recuperació econòmica posterior a la crisis de la Covid-19.