UNA VIDA A BEIRUT I LA DARRERA CRISI DE LES PERSONES REFUGIADES SIRIANES

Fri, 20/09/2019 - 09:24

Redacció

A través del testimoni i les experiències del periodista Tomás Alcoverro coneixerem la dimensió més vital i propera de Beirut.

A través del testimoni i les experiències del periodista Tomás Alcoverro coneixerem la dimensió més vital i propera de Beirut.

Beirut és la ciutat convidada a les festes de la Mercè d’enguany, una ocasió per a endinsar-nos en la cultura libanesa gaudint de les creacions musicals, concerts, espectacles de dansa i teatre, cinema…amb artistes que representen el teixit cultural de la capital libanesa. Aquesta ciutat tan rica i diversa culturalment és també un territori sacsejat per les problemàtiques sociopolítiques veïnes de la regió i les tensions pel desbordament provocat per l’acollida d’un gran nombre de persones refugiades, majoritàriament provinents de Síria i d’Irak.

Per donar a conèixer aquesta dimensió de Beirut, l’entitat Alkaria ha organitzat una xerrada amb la participació de Tomás Alcoverro, Una vida a Beirut i la darrera crisi dels  refugiats sirians, i la fotoperiodista  Eva Parey que ens presentarà un recull de fotografies de les dones refugiades a la Vall de la Bekaa (Líban). L’acte estarà conduit pel director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, David Llistar.

Ambdós professionals, Alcoverro i Parey, col·laboren en un projecte d’Alkaria per produir un reportatge escrit i gràfic que analitza la situació que viuen les jornaleres sirianes, dones i nenes refugiades en assentaments informals a la Vall de la Bekaa, al Líban. Aquest projecte ha rebut la beca Devreporter 2019.

L’activitat tindrà lloc el proper dia 23 de setembre a les 18:30h al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rbla. de Catalunya, 10. Barcelona)