Històric d’artistes de l’altell il·lustrat

L’Altell Il·lustrat va obrir les portes l’abril de 2016. Des de llavors, l’espai canvia d'aspecte dos cops l’any, pels volts de Sant Jordi i de la Mercè. Hi aporten el seu talent tant professionals consolidats com valors emergents de la il·lustració a Barcelona.

Lu_J_son

Septembre 2018 - Abril 2019

Tomás Langarita és un artista saragossà conegut pel pseudònim de Lu_J_son. Actual urbanita barceloní, Tomás va estudiar Belles Arts a la Universitat de Salamanca, on es va especialitzar en escultura. Va ser a Barcelona, però, on va connectar amb la seva vocació per la pintura i on va començar a fer acrílics en quadres de gran format.

L’obra de Lu_J_son neix de la seva admiració per l’art minimalista, el pop art, el cubisme i l’expressionisme abstracte, unes influències que respiren les formes geomètriques dels seus quadres i il·lustracions. Dels entramats de línies gruixudes emergeixen les formes que l’ull de l’observador desxifra, amb un impacte visual que sorgeix de la contundència esquemàtica. La seva obra està farcida d’un significat arquitectònic que, sumat a la força dels colors plans, porten l’espectador a un lloc on el temps s’atura.

Lalalimola

Abril 2018 - Setembre 2018

Lalalimola és el pseudònim de la il·lustradora valenciana Sandra Navarro. Va començar la seva trajectòria en el sector de la publicitat i el disseny gràfic, i uns anys després va reorientar la seva carrera professional cap a la il·lustració, la seva vocació.

Des de llavors, desenvolupa projectes per al sector editorial, literari i publicitari, tant en l’àmbit nacional com internacional. Entre els seus treballs hi ha el cartell de la propera Fira del Llibre de València, il·lustracions editorials per a Scoop Magazine i El País, àlbums il·lustrats per a Penguin Random House i Oxford University Press, i altres il·lustracions per a UNICEF i Santillana.

Amb un estil senzill, espontani i fresc, l’obra de Lalalimola es caracteritza per la seva sensibilitat i dinamisme i pel fet d’aportar un toc d’humor. Els seus dibuixos evoquen l’esperit de la il·lustració clàssica dels anys cinquanta. Els traços transformen els paisatges urbans en escenaris narratius per teixir històries entre personatges diversos i quotidians. Les il·lustracions de Lalalimola prenen forma i s’enlairen davant els ulls de l’espectador per revelar el costat més emocional de les persones.

Miguel Bustos

Setembre 2017 - Abril 2018

Miguel Bustos es defineix a si mateix com a “dissenyador gràfic de formació i il·lustrador per deformació”. Nascut el 1984 a la Sénia, actualment complementa la seva feina com a il·lustrador exercint de mestre de taller a l’escola Eina de Barcelona, al taller de gravat i serigrafia.

L’interès per l’autoedició l’ha portat a il·lustrar i produir les seves pròpies publicacions. Ha participat en diverses fires i festivals d’autoedició, entre els quals l’Small Publishers Fair de Londres o els barcelonins Gutterfest, Graf i Give Print a Chance.

L’any 2013 va publicar el seu primer còmic, El Senyor Romaní (EDT), amb guió de Carme Pons, amb el qual va ser mereixedor d’un premi Junceda el 2014. Posteriorment, ha publicat altres llibres: Catalunya triomfant (Roca Editors, 2016), Mogollón (Mosquito Books, 2017). També dibuixa acudits que ell descriu com “molt dolents” publicats sota el nom d’“Humor se escribe con lápiz”.

La capacitat narrativa de Miguel Bustos està a cavall de l’humor i la contundència visual. Els seus treballs mostren una coherència que fa del conjunt de la seva obra un tot recognoscible que conjuga còmic, il·lustració i composició.