Konsulta'm

L’espai “Konsulta’m” és un servei de suport psicològic adreçat a adolescents i joves per detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental del jovent. Ara, aquest servei també s'ha posat en marxa per a majors de 22 anys: el Konsulta'm +22.

El servei obre una tarda a la setmana en un casal o un espai de proximitat amb activitats juvenils i atén els adolescents i joves, d’entre 12 i 22 anys, que necessiten una resposta especialitzada, àgil i immediata. S’hi pot accedir sense derivació ni cita prèvia.

L’espai “Konsulta’m” s’adreça també a professionals que treballen amb grups d’adolescents o de joves que necessiten assessorament sobre casos o situacions concretes que es poden trobar durant l’exercici de la seva tasca professional diària.

UN SERVEI DE PREVENCIÓ I D'ASSESSORAMENT

L’espai “Konsulta’m” és una acció que forma part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a prioritat atendre la població infantil, adolescent i adulta jove. L’informe “La salut mental a Barcelona 2016”, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, mostra que el 2016 el patiment psicològic en els adolescents i joves ha augmentat en relació amb el 2012. També s’hi recull la necessitat dels professionals que treballen amb aquest col·lectiu de rebre suport en matèria de salut mental.

“Konsulta’m” neix amb la finalitat d’accedir als adolescents i joves abans que el malestar psicològic s’agreugi o es converteixi en un problema de salut mental. D’altra banda, es pretén potenciar un tipus de servei que s’adeqüi més als hàbits i a les dinàmiques i pràctiques dels adolescents i joves per poder atendre’ls millor.

HORARIS D'ATENCIÓ I CONTACTE

Ciutat Vella (Espai Palau Alòs)

Sant Andreu (Centre de vida comunitària Trinitat Vella)

  • Via Favència / Carretera de Ribes (accés temporal)
  • Horari: dimecres, de 15.30 a 19.30 hores
  • Telèfon:  652 588 686
  • konsultamsantandreu@fetb.org

Nou Barris

Centre Cívic Zona Nord

Biblioteca de Nou Barris

Sants-Montjuïc

Espai Química Joves

Centre Cívic El Sortidor

Gràcia (Centre Cívic La Sedeta)

  • C. Sicilia, 321
  • Horari: dimarts de 14.00 a 18.00 hores i dijous, de 15.30 a 19.30 hores
  • Telèfon: 672 746 881
  • konsultamgracia@fetb.org

Sant Martí

Casal de Barri La Llacuna

Casal de Barri Verneda

Sarrià-Sant Gervasi (Espai Jove Casa Sagnier)

Les Corts (Casal de Joves Les Corts)

Horta-Guinardó (Casal de joves Girapells)

Eixample (Edifici Transformadors)

Konsulta'm
Enllaços relacionats: