Konsulta'm

Per tal de garantir l’atenció psicològica adreçada a adolescents, durant la situació de pandèmia provocada per la covid-19 el servei Konsulta’m atendrà per telèfon i correu electrònic. Més informació

L’espai “Konsulta’m” és un servei de suport psicològic adreçat a adolescents i joves per detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental del jovent. L’espai també ofereix assessorament als professionals que treballen amb grups d’adolescents o de joves.

El servei obre una tarda a la setmana en un casal o un espai de proximitat amb activitats juvenils i atén els adolescents i joves, d’entre 12 i 22 anys, que necessiten una resposta especialitzada, àgil i immediata. S’hi pot accedir sense derivació ni cita prèvia.

L’espai “Konsulta’m” s’adreça també a professionals que treballen amb grups d’adolescents o de joves que necessiten assessorament sobre casos o situacions concretes que es poden trobar durant l’exercici de la seva tasca professional diària.

Un servei de prevenció i d’assessorament

L’espai “Konsulta’m” és una acció que forma part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a prioritat atendre la població infantil, adolescent i adulta jove. L’informe “La salut mental a Barcelona 2016”, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, mostra que el 2016 el patiment psicològic en els adolescents i joves ha augmentat en relació amb el 2012. També s’hi recull la necessitat dels professionals que treballen amb aquest col·lectiu de rebre suport en matèria de salut mental.

“Konsulta’m” neix amb la finalitat d’accedir als adolescents i joves abans que el malestar psicològic s’agreugi o es converteixi en un problema de salut mental. D’altra banda, es pretén potenciar un tipus de servei que s’adeqüi més als hàbits i a les dinàmiques i pràctiques dels adolescents i joves per poder atendre’ls millor.

Horaris d’atenció i contacte:

Ciutat Vella (Casal de Joves Palau Alòs):

Sant Andreu (Espai Via Barcino – Centre Cívic Trinitat Vella):

Nou Barris (Centre Cívic Zona Nord):

  • C. Vallcivera, 14
  • Horari: dimecres, de 16.00 a 20.00 hores
  • Telèfon: 686 791 271
  • konsultam@csm9b.com

Sants-Montjuïc (La Marina):

Sant Martí  (Casal de Barri Verneda):

Sarrià-Sant Gervasi (Centre Cívic Sarrià):

Horta-Guinardó (Punt 7 – Punt InfoJove):

Konsulta'm
Enllaços relacionats: