Salut mental i adiccions

Tots i totes podem passar per moments de malestar emocional o patir problemes de salut mental a la nostra vida. A partir d'aquesta realitat compartida, l'Ajuntament de Barcelona posa a la disposició de la ciutadania serveis i programes per acompanyar aquest malestar i proporcionar eines perquè les persones puguin afrontar i superar les situacions de dificultat.

La millora del benestar emocional i la salut mental és una prioritat en les polítiques municipals, per això Barcelona ha estat la primera ciutat de l’Estat espanyol a posar en marxa un marc estratègic en col·laboració amb les institucions i  entitats especialitzades de la ciutat: el Pla de salut mental de Barcelona.

En el pla es prioritza la prevenció en infants, adolescents i ​joves, l’abordatge de la desigualtat territorial en la distribució dels recursos, l’ampliació de l’atenció psicològica als serveis especialitzats i el suport personalitzat.

D’altra banda, el Pla d’acció sobre drogues de Barcelona recull les polítiques i actuacions de l’Ajuntament de Barcelona per prevenir i reduir el consum de drogues i els seus efectes negatius en les persones, les famílies i la societat.

Konsulta'm

L’espai “Konsulta’m” és un servei de suport psicològic adreçat a adolescents i joves per detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental del jovent.

Xat de suport emocional per a joves

És un servei de missatgeria instantània via WhatsApp (679 333 363) que ofereix suport emocional a joves d’entre 14 i 25 anys de la ciutat de Barcelona. És gratuït, immediat i confidencial, i funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Estratègia de prevenció del suïcidi

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un telèfon de prevenció del suïcidi i un nou punt d’atenció per oferir suport a l’entorn més proper de les persones amb idees o conductes suïcides, o també a les que han patit la mort d’algun ésser estimat per aquest motiu.

Aquí t'escoltem

L'Aquí t'escoltem és un servei per a joves de 12 a 20 anys, que et proporciona eines i recursos per enfortir les teves habilitats personals i socials, i fomentar el teu creixement personal.

Cabàs emocional

El Cabàs emocional és el lloc web de referència que reuneix activitats i recursos en línia per millorar la salut mental i emocional de la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa de la Taula de Salut Mental de Barcelona i dels districtes, impulsada en el marc del Pla de xoc de salut mental de la ciutat.

És un servei telefònic de suport i acompanyament psicològic i emocional dirigit a les treballadores de la llar i la cura. Es tracta d'un telèfon gratuït i anònim que està disponible tots els dies de l’any, entre les 6:00 i les 00:00 hores, i atès per professionals de la psicologia.

És un telèfon gratuït de suport psicològic adreçat a les persones autònomes que treballen per compte propi o tenen una petita empresa, i també per a les seves famílies i les seves plantilles.

Notícies

Connecta't al Blau, dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

30/03/2023 - 08:34

El 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, l’Ajuntament de Barcelona il·lumina de blau la façana de l’Ajuntament i altres edificis per donar visibilitat a aquest trastorn

Arriba L'Altre Festival, la trobada internacional d'arts escèniques i salut mental

29/05/2023 - 14:14

Un festival internacional d’arts escèniques i salut mental a Barcelona. Més de 35 propostes de teatre, circ, dansa, música i nous formats escènics relacionats amb la salut mental.

El dia 3 de juny es celebra la 6a edició de l’ ORGULL BOIG a Catalunya

26/05/2023 - 09:17

El Dia de l'orgull boig es reivindica la lluita contra l’estigma de les persones amb problemes de salut mental.

Aprenem Autisme organitza una gran festa ciutadana per connectar amb l'autisme

11/05/2023 - 10:30

En el marc de la campanya de sensibilització Connecta't a l'Autisme impulsada per l'entitat, i vinculada al Dia Internacional de les Famílies, s'organitza aquesta iniciativa per promoure el respecte a la neurodiversitat i la cohesió social.