Salut mental i adiccions

Tots i totes podem passar per moments de malestar emocional o patir problemes de salut mental a la nostra vida. A partir d'aquesta realitat compartida, l'Ajuntament de Barcelona posa a la disposició de la ciutadania serveis i programes per acompanyar aquest malestar i proporcionar eines perquè les persones puguin afrontar i superar les situacions de dificultat.

La millora del benestar emocional i la salut mental és una prioritat en les polítiques municipals, per això Barcelona ha estat la primera ciutat de l’Estat espanyol a posar en marxa un marc estratègic en col·laboració amb les institucions i  entitats especialitzades de la ciutat: el Pla de salut mental de Barcelona.

En el pla es prioritza la prevenció en infants, adolescents i ​joves, l’abordatge de la desigualtat territorial en la distribució dels recursos, l’ampliació de l’atenció psicològica als serveis especialitzats i el suport personalitzat.

D’altra banda, el Pla d’acció sobre drogues de Barcelona recull les polítiques i actuacions de l’Ajuntament de Barcelona per prevenir i reduir el consum de drogues i els seus efectes negatius en les persones, les famílies i la societat.

Konsulta'm

L’espai “Konsulta’m” és un servei de suport psicològic adreçat a adolescents i joves per detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental del jovent.

Cabàs emocional

El Cabàs emocional és el lloc web de referència que reuneix activitats i recursos en línia per millorar la salut mental i emocional de la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa de la Taula de Salut Mental de Barcelona i dels districtes, impulsada en el marc del Pla de xoc de salut mental de la ciutat.

Estratègia de prevenció del suïcidi

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un telèfon de prevenció del suïcidi i un nou punt d’atenció per oferir suport a l’entorn més proper de les persones amb idees o conductes suïcides, o també a les que han patit la mort d’algun ésser estimat per aquest motiu.