Salut mental i adiccions

Tots i totes podem passar per moments de malestar emocional o patir problemes de salut mental a la nostra vida. A partir d'aquesta realitat compartida, l'Ajuntament de Barcelona posa a la disposició de la ciutadania serveis i programes per acompanyar aquest malestar i proporcionar eines perquè les persones puguin afrontar i superar les situacions de dificultat.

La millora del benestar emocional i la salut mental és una prioritat en les polítiques municipals, per això Barcelona ha estat la primera ciutat de l’Estat espanyol a posar en marxa un marc estratègic en col·laboració amb les institucions i  entitats especialitzades de la ciutat: el Pla de salut mental de Barcelona.

En el pla es prioritza la prevenció en infants, adolescents i ​joves, l’abordatge de la desigualtat territorial en la distribució dels recursos, l’ampliació de l’atenció psicològica als serveis especialitzats i el suport personalitzat.

D’altra banda, el Pla d’acció sobre drogues de Barcelona recull les polítiques i actuacions de l’Ajuntament de Barcelona per prevenir i reduir el consum de drogues i els seus efectes negatius en les persones, les famílies i la societat.

Konsulta'm

L’espai “Konsulta’m” és un servei de suport psicològic adreçat a adolescents i joves per detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental del jovent.

Xat de suport emocional per a joves

És un servei de missatgeria instantània via WhatsApp (679 333 363) que ofereix suport emocional a joves d’entre 14 i 25 anys de la ciutat de Barcelona. És gratuït, immediat i confidencial, i funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Estratègia de prevenció del suïcidi

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un telèfon de prevenció del suïcidi i un nou punt d’atenció per oferir suport a l’entorn més proper de les persones amb idees o conductes suïcides, o també a les que han patit la mort d’algun ésser estimat per aquest motiu.

Aquí t'escoltem

L'Aquí t'escoltem és un servei per a joves de 12 a 20 anys, que et proporciona eines i recursos per enfortir les teves habilitats personals i socials, i fomentar el teu creixement personal.

Cabàs emocional

El Cabàs emocional és el lloc web de referència que reuneix activitats i recursos en línia per millorar la salut mental i emocional de la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa de la Taula de Salut Mental de Barcelona i dels districtes, impulsada en el marc del Pla de xoc de salut mental de la ciutat.

És un servei telefònic de suport i acompanyament psicològic i emocional dirigit a les treballadores de la llar i la cura. Es tracta d'un telèfon gratuït i anònim que està disponible tots els dies de l’any, entre les 6:00 i les 00:00 hores, i atès per professionals de la psicologia.

És un telèfon gratuït de suport psicològic adreçat a les persones autònomes que treballen per compte propi o tenen una petita empresa, i també per a les seves famílies i les seves plantilles.

Notícies

Dues joves manipulen un mòbil connectat a un focus de llum per fer un enregistrament per a les xarxes socials. Autor: Àlex Losada

Nova mesura per al benestar digital dels infants i els joves

22/03/2024 - 10:38

Salut. El pla inclou 51 accions per a la prevenció de l’accés prematur i excessiu a les tecnologies i per a la prevenció de l’accés a continguts inadequats.

Formació: Com impacten el racisme i les discriminacions en la salut mental?

09/10/2023 - 10:25

Una sessió en què, des d’una perspectiva interseccional i antiracista, es posarà consciència a l'impacte que generen les discriminacions.

Un any més l’ORGULL BOIG pren els carrers de Barcelona

29/05/2024 - 09:11

Un any més l’ORGULL BOIG pren els carrers de Barcelona sense culpa ni vergonya!!

III Jornada de salut mental i treball comunitari de la Taula de Salut Mental de Sant Andreu

17/05/2024 - 09:57

La perspectiva intercultural en l’atenció en salut mental.