Taula de Síndromes de Sensibilització Central

Com a resultat d’una proposta dels diferents grups municipals, l’Ajuntament de Barcelona aprova l’any 2015 una declaració institucional que té com a objectiu la creació d’un programa de suport específic per a les persones afectades de síndromes de sensibilització central (SSC) i les seves famílies a la ciutat de Barcelona.

El Govern municipal va posar en marxa l’any 2016 la Taula de Persones Afectades de Síndromes de Sensibilització Central i Familiars, un grup motor on es creen espais de debat i reflexió necessaris per donar visibilitat i treballar per prevenir l’aparició de les malalties englobades dins els síndromes de sensibilitat central, promovent l’atenció vers les persones afectades i vetllant pel seu benestar.

Aquest òrgan participatiu, liderat per la comissionada de Salut, treballa per donar compliment al Programa de síndromes de sensibilització central

 

La Taula està conformada per diferents entitats de persones afectades i els seus familiars:

  • APQUIRA: informació i suport a persones afectades de sensibilitat química múltiple i d’electrohipersensibilitat, i als seus familiars. Assessorament en salut i medi ambient, contaminants químics i radiacions ambientals.
  • DOLFA: informació i suport a famílies que tenen infants o adolescents afectats d’encefalopatia miàlgica o síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i sensibilitat química múltiple.
  • Associació ENSALUT (Espai Net Salut): informació i difusió sobre les síndromes de sensibilització c entral (especialment l’electrohipersensibilitat), sobre el medi ambient i la salut pública (especialment els riscos i perills per a la salut de les radiacions ambientals i de les noves tecnologies) i sobre les mesures preventives que es poden adoptar.
  • Liga SFC: informació i suport a persones afectades d’encefalopatia miàlgica o síndrome de fatiga crònica, i als seus familiars.
  • PLATAFORMA FAMILIARS FM-SFC-SQM: informació i suport a familiars de persones afectades de fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica o encefalomielitis miàlgica, sensibilitat química múltiple i electrohipersensibilitat.