Taula de Síndromes de Sensibilització Central

Com a resultat d’una proposta dels diferents grups municipals, l’Ajuntament de Barcelona aprova l’any 2015 una declaració institucional que té com a objectiu la creació d’un programa de suport específic per a les persones afectades de síndromes de sensibilització central (SSC) i les seves famílies a la ciutat de Barcelona.

El Govern municipal va posar en marxa l’any 2016 la Taula de Persones Afectades de Síndromes de Sensibilització Central i Familiars, un grup motor on es creen espais de debat i reflexió necessaris per donar visibilitat i treballar per prevenir l’aparició de les malalties englobades dins els síndromes de sensibilitat central, promovent l’atenció vers les persones afectades i vetllant pel seu benestar.

Aquest òrgan participatiu, liderat per l’àrea de Salut, treballa per donar compliment al Programa de síndromes de sensibilització central, el qual dota la ciutat de Barcelona, per primera vegada, d’un document que reuneix les actuacions de l’Ajuntament que poden contribuir a la prevenció i l’atenció de persones afectades. Ha estat elaborat per la Taula de SSC i pretén treballar per a la ciutadania en l’àmbit de la prevenció, per reduir el nombre de persones afectades i millorar la qualitat de la seva salut, així com promoure el benestar i l’atenció a les persones afectades i les seves famílies.

 La Taula està conformada per diferents entitats de persones afectades i els seus familiars:

  • APQUIRA: informació i suport a persones afectades de sensibilitat química múltiple i d’electrohipersensibilitat, i als seus familiars. Assessorament en salut i medi ambient, contaminants químics i radiacions ambientals.
  • DOLFA: informació i suport a famílies que tenen infants o adolescents afectats d’encefalopatia miàlgica o síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i sensibilitat química múltiple.