Xat de suport emocional per a joves

El xat de suport emocional per a joves és un servei de missatgeria instantània via WhatsApp (679 333 363) que ofereix suport emocional a joves d’entre 14 i 25 anys de la ciutat de Barcelona. És un servei gratuït, immediat i confidencial, que funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

El servei pretén posar el focus en la promoció de la salut emocional i la prevenció dels problemes de salut mental dels i les joves. S’ofereix acompanyament, suport i contenció emocional creant un espai de comprensió i no judici on poder expressar les preocupacions i el malestar que s’està vivint. Així mateix, també es dona suport i orientació a les persones properes del o la jove. Depenent de la problemàtica expressada, s’orienta la persona cap a diferents serveis de la xarxa de recursos de la ciutat, o bé a la xarxa sanitària pública, en cas que es detecti la necessitat d’una valoració, diagnòstic o tractament de salut mental especialitzats.

El xat l’atenen persones orientadores voluntàries seleccionades i formades específicament per atendre situacions de crisi emocional, amb la supervisió contínua de professionals de la salut mental.

Aquest és un projecte que forma part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022 i del Pla de xoc en salut mental per la covid-19, que es va aprovar amb una mesura de govern el mes de maig del 2021, i que impulsen l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Ajuda i Esperança.