Cicle de conferències Francisc Calvo Serraller 'Velázquez'

Més de 350 anys després de la mort de Velázquez, el seu nom no tan sols s'associa a un conjunt d'obres prodigioses, sinó que també es vincula a una riquíssima història de reinterpretacions del seu art. La Fundació Amics del Museu del Prado torna a dedicar un curs de conferències anual al voltant de la seva obra i convida molts dels especialistes més importats en el pintor i la seva època.

Programa:

Dijous 14 de gener: "Velázquez: pensar diferent". Javier Portús, cap de Conservació de Pintura Espanyola fins al 1800, Museu del Prado.

Dijous 21 de gener: "El segon viatge a Itàlia i els retrats romans de Velázquez". David García Cueto, cap del Departament de Pintura Italiana i Francesa fins al 1800, Museu del Prado.

Dijous 28 de gener: "Velázquez i la composició de les seves obres principals". Peter Cherry, professor d'Història de l'Art i de l'Arquitectura, Trinity College de Dublín.

Dijous 4 de febrer: "La pintura religiosa de Velázquez durant l'etapa sevillana". Bonaventura Bassegoda, catedràtic d'Història de l'Art, Universitat Autònoma de Barcelona.

Dijous 11 de febrer: "El ventall de Velázquez: imitació i retrat, il·lusió i desengany". Fernando Marías, catedràtic d'Història de l'Art, Universitat Autònoma de Madrid.

Dijous 18 de febrer: "Velázquez, troppo vero. El pintor i les seves tècniques". Jaime García-Máiquez, tècnic del Gabinet de Documentació Tècnica, Museu del Prado.

Dijous 25 de febrer: "Els altres. L'entorn artístic de Velázquez". Trinidad de Antonio, professora d'Història de l'Art, Universitat Complutense.

Dijous 4 de març: "'El rei dels pintors'. La fortuna crítica de Velázquez". M. Santos García Felguera, professora d'Història de l'Art i de la Fotografia, Universitat Pompeu Fabra.

Dijous 11 de març: "La filosa de Velázquez". Victor I. Stoichita, professor d'Història de l'Art, Universitat de Friburg.

Dijous 18 de març: "La influència de Velázquez en la pintura contemporània. Manet, Picasso, Bacon". Javier Barón, cap de Conservació de Pintura del segle XIX, Museu del Prado.

Horaris

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona