El dia 3 de juny es celebra la 6a edició de l’ ORGULL BOIG a Catalunya

26/05/2023 - 09:17

El Dia de l'orgull boig es reivindica la lluita contra l’estigma de les persones amb problemes de salut mental.

El dia de l’Orgull Boig o “Mad Pride Day” neix ja fa 28 anys a Toronto (Canadà) i s’ha anat expandint per diferents països del món com Austràlia, Irlanda, Portugal, Brasil, Madagascar, Sud-àfrica, Estats Units, França, Itàlia, Argentina, etc. amb la intenció d’atorgar un lloc central a les persones amb patiment emocional en la construcció de les pròpies vides, els itineraris de recuperació, benestar i defensa dels drets.

Com a totes les edicions, l’Orgull Boig és una jornada de reivindicació per a posar fi a l’estigma que encara avui afecta a les persones amb trastorns de salut mental i fomenta situacions d’exclusió social i marginació. La jornada també denuncia situacions com la sobreingesta de medicació, les tècniques de contenció mecànica o teràpies electroconvulsives, prohibides per l’OMS i que encara es fan servir.

Amb tot, l’Orgull Boig, sota el lema “Embogits d’orgull!” segueix lluitant per la visibilització i el reconeixement de les persones amb trastorn mental com a peces d’una societat que no les vol veure ni donar cabuda.

L’acte donarà el tret de sortida el proper 3 de juny a les 15h al Centre Cultural la Model, i acabarà a les 21h a la Plaça dels Països Catalans.

L’esdeveniment està organitzat per agents socials individuals i col·lectius  Matissos, Nikosia, Federació Veus i Activament) de persones psiquiatritzades amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació