Barcelona acull el 5è Congrés Internacional de Pacients amb Artrosi

07/10/2021 - 15:52

El 5è Congrés Internacional de Pacients amb Artrosis, organitzat per la Fundació Internacional d’Artrosis (OAFI), tindrà lloc els dies 14 i 15 d'octubre de 2021 sota el lema “Junts plantem cara al dolor”.

El 5è Congrés Internacional de Pacients amb Artrosis, organitzat per la Fundació Internacional d’Artrosis (OAFI), tindrà lloc els dies 14 i 15 d’octubre de 2021 a l’Auditori Axa de Barcelona, emmarcat en el Dia Mundial de les Malalties Reumàtiques i sota el lema “Junts plantem cara al dolor”.

Mentre la passada edició es va realitzar en la seva totalitat en format en línia a causa de la pandèmia de la covid-19, aquesta es durà a terme per primera vegada en un format híbrid (parcialment presencial i parcialment en línia) . El congrés és d’accés lliure i obert a tots els públics, però s’ha de reserva plaça.

Aquest esdeveniment internacional anual, centrat en les persones que pateixen artrosi, és un espai de trobada per a pacients, experts mèdics, societats científiques, administracions públiques, centres de recerca i desenvolupament i altres entitats relacionades amb l’artrosi.

El dia 13 d’octubre la Regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, presentarà la inauguració del congrés al Salo de Cròniques a la seu de l’Ajuntament a la Plaça Sant Jaume, agraint l’esforç que l’OAFI i la disposició de les diferents associacions, de les persones de l’àmbit assistencial, de la investigació i d’altres actors relacionats amb aquesta malaltia.

L’OAFI representa els interessos de 140 milions de pacients amb artrosis a nivell internacional – gairebé 7 milions a Espanya –, fonamentalment persones d’edat avançada, dones i esportistes.

Des de l’Ajuntament de Barcelona es dona suport a aquest congrés, on experts i expertes internacional compartiran els seus coneixements i els últims estudis, així com les darreres novetats en el tractament d’aquesta patologia. També es comptarà amb la presència d’autoritats sanitàries, associacions de pacients, societats mèdiques, professionals sanitaris i representants de clubs esportius.