Dia Mundial de les síndromes de sensibilització central

12/05/2020 - 17:03

L’Ajuntament de Barcelona, una vegada més, se suma a la commemoració del Dia Mundial de  les síndromes de sensibilització central que se celebra cada 12 de maig.  

L’Ajuntament de Barcelona, una vegada més, se suma a la commemoració del Dia Mundial de  les síndromes de sensibilització central que se celebra cada 12 de maig.  Aquest any , degut a la situació d’excepcionalitat que vivim per la crisi sanitària derivada de la covid-19, no s’han pogut portar a terme les il·luminacions com al 2019. Tot i així, el Consistori vol donar suport, com sempre, a les persones afectades, i sensibilitzar a la ciutadania vers aquestes malalties tan inhabilitzants i alhora invisibilitzades socialment.

A l’Anterior mandat, l’Ajuntament va elaborar un programa específic de ciutat per a les persones afectades i els seus familiars, un programa ambiciós i redactat conjuntament amb les entitats de persones que pateixen aquestes malalties i els seus familiars. El programa té per objectiu situar Barcelona dins d’un marc de ciutat saludable, en el qual es veurien  beneficiades tant les persones afectades per les síndromes de sensibilització central com el conjunt de la ciutadania, que gaudiria d’una gran millora en les condicions de vida a la ciutat per a la seva salut.

El desplegament d’aquest programa es treballa conjuntament amb la Taula d’entitats de Síndromes de Sensibilitat Central de la ciutat, constituïda l’ 11 d’abril de 2016, un espai de consens que, amb un clima de bona sintonia i una visió constructiva, encapçala les millores  concretes per a les persones afectades.

El 12 de maig és un dia per donar visibilitat a aquestes malalties. Les entitats que formen part de la Taula han escrit conjuntament un manifest per donar visibilitat a la seva realitat i conscienciar a la societat i els poders públics.