Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

Des de l’Ajuntament de Barcelona es vol donar a conèixer a la ciutadania aquesta malaltia per fer-la visible, i així donar suport a les persones afectades i als seus  familiars i amics.

El 21 de juny se celebra el Dia Mundial de la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), una data impulsada per associacions de pacients de tot el món per a conscienciar sobre aquesta malaltia, unir forces i exigir més recerca, que és un dels pilars fonamentals per a aconseguir augmentar l’esperança de vida dels pacients amb ELA. L’Ajuntament de Barcelona se suma al suport d’aquestes entitats i iniciatives per donar a conèixer la malaltia i donar-li visibilitat.

L’ELA és una malaltia degenerativa de tipus neuromuscular que s’origina quan les cèl·lules del sistema nerviós, les motoneurones, disminueixen gradualment el seu funcionament i moren, provocant una paràlisi muscular progressiva de pronòstic mortal. A les seves etapes avançades, l’ELA provoca una degeneració gradual de tots els músculs de la persona malalta que acaba en una paràlisi total del seu cos, a excepció dels seus ulls. La ment també es manté intacte. En l’actualitat, l’ELA no té causa ni cura coneguda. L’Esclerosi Lateral Amiotròfica continua sent una patologia poc coneguda per la societat tot i que es calcula que, cada 8 hores, una persona és diagnosticada amb aquesta malaltia Es calcula que afecta prop de 400 persones a Catalunya.Les entitats de persones afectades per l’ ELA organitzen al llarg de l’any actes de caràcter científic, reivindicatiu  i de captació de fons oberts al públic. Es reclama més dotació de recursos en l’àmbit de la recerca científica per afavorir-ne la cura, així com la solidaritat de la ciutadania i les institucions.

Des de l’Ajuntament de Barcelona es vol donar a conèixer a la ciutadania aquesta malaltia per fer-la visible, i així donar suport a les persones afectades i als seus  familiars i amics.