Nous recursos pedagògics i més suport psicològic per a educadors i monitors durant l’estiu

Publicació de dues guies amb orientacions pedagògiques i emocionals adreçades al personal educador i monitors de les activitats de lleure i esportives de l’estiu, i es posa en marxa un telèfon de suport psicològic en el context de la covid-19.

En el marc del Pla d’Estiu extraordinari per a infants, adolescents i joves que amplia la campanya anual T’estiu Molt publicat dues guies amb orientacions pedagògiques i de suport emocional adreçades al personal educador, monitors i monitores de les activitats de lleure i esportives de l’estiu. L’objectiu és dotar-los d’eines per acompanyar emocionalment els infants i adolescents que poden estar patint les conseqüències de la pandèmia de la covid-19 i el confinament.

Aquestes dues guies són:

A més , del 29 de juny i al 12 de setembre es posa en marxa un telèfon de suport psicològic a disposició del personal educador, monitors i monitores,, nens, nenes i adolescents i les seves famílies. Aquesta línia telefònica gratuïta organitzada pel Col·legi de Psicologia de Catalunya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, està especialitzat en la infància i l’adolescència i atendrà de dilluns a divendres de 9:00 a 17:00 hores, i dissabte de 9:00 a 14:00 hores. El número de telèfon és el 649 756 713, i el correu electrònic suportinfancia@copc.cat. El servei està disponible amb llengua de signes per a persones amb sordesa.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el pla de xoc en salut mental 2020 , impulsat per la Taula de Salut Mental de Barcelona. Un dels objectius del pla és donar un suport específic als grups, col·lectius i territoris que estan patint especialment l’impacte de la crisi de la covid-19. Un d’aquests col·lectius prioritaris és el d’infants i adolescents.