El pavelló de l'INEFC esdevé una ampliació del Clínic

Montjuïc. Un nou Pavelló Salut amb 252 llits, el més gran dels quatre habilitats pel Consorci Sanitari de Barcelona, és ja a disposició de l'Hospital Clínic per atendre pacients de Covid-19.

El pavelló de l'Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya està ja condicionat com a espai medicalitzat depenent de l’Hospital Clínic per atendre pacients amb la Covid-19. L’espai inclou dues pistes de l'INEFC, on s'han instal·lat 252 llits.

Aquest és l’últim i el més gran dels quatre Pavellons Salut que el Consorci Sanitari de Barcelona –format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya– habilita per destensar els hospitals de la ciutat durant l’actual emergència sanitària. Els quatre pavellons poden arribar a acollir més de 550 pacients de Covid-19.

El 26 de març passat es va constituir l’Oficina Tècnica Pavelló Salut per desplegar l’operatiu que ha permès ampliar els hospitals de referència de la ciutat en centres esportius dels entorns. La idea és que funcionin com si fossin una planta més de l’hospital. Des de llavors, ja estan en marxa el CEM Olímpics Vall d’Hebron, com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; el centre esportiu Claror Marítim, com a ampliació de l’Hospital del Mar; i el CEM Guinardó, com a ampliació de l’Hospital de Sant Pau.

L’Hospital Clínic compta també amb un hotel medicalitzat, el Catalonia Barcelona Plaza, on poden atendre fins a 500 pacients. L’adequació d’aquest hotel s’ha fet també amb el suport de l’Oficina Tècnica Pavelló Salut.