Viggo Mortensen presenta el seu film Falling al Brain Film Fest

01/10/2020 - 12:08

El festival internacional de cinema dedicat al cervell, el Brain Film Fest, celebra la seva tercera edició presencial de l’1 al 3 d’octubre

El festival internacional de cinema dedicat al cervell, el Brain Film Fest, celebra la seva tercera edició presencial de l’1 al 3 d’octubre

El Brain Film Fest (BFF), el festival internacional de cinema dedicat al cervell, celebrarà la seva tercera edició del’ 1 al 3 d’octubre de manera presencial al Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El certamen tornarà a ser el punt de trobada de diferents disciplines dedicades al cervell tant pel que fa a les malalties que l’afecten com a la seva funció essencial com a acumulador de coneixement, memòria i identitat.

El BFF ha impulsat el concurs Covid Curts, de curtmetratges fets durant el confinament per la pandèmia de la covid-19, amb la intenció de reflexionar i posar la mirada sobre les conseqüències d’aquesta crisi sanitària. S’han rebut propostes de diversos llenguatges audiovisuals i s’han prioritzat aquells treballs que aborden els efectes sobre el cervell a partir del confinament, des de la salut mental fins a la cures de persones amb demència o, en un sentit més ampli, sobre la gestió de les emocions durant la pandèmia.

El Brain Film Fest inclou el visionat dels curtmetratges seleccionats pel Xè Premi Solé Tura i culmina amb la gala de lliurament d’aquest guardó. El jurat està format per Ventura Anciones (neuròleg), Ana Belén Callado (periodista), Andrea Escobar (educadora social), Ignacio Martínez de Pisón (escriptor) i Mireia Ros (directora de cinema).

El festival té una nova plataforma digital: del 15 al 30 de setembre és podrà veure al canal propi de Filmin una selecció de 10 pel·lícules recomanades.

Les noves sessions #brain&CO i #brainFAB

Les sessions #brainFAB incorporen xerrades, debats i projeccions. La primera, divendres 2 d’octubre, sota el títol ‘El valor de cuidar’, donarà protagonisme als cuidadors i cuidadores amb una xerrada de Pedro Cano, de Sanitas Mayores, i Nina Gramunt, directora tècnica de l’Àrea Social de la Fundació Pasqual Maragall. El mateix dia comptarà amb la projecció de ‘Figuras’, d’Eugenio Canevari, i una taula rodona (en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona) que comptarà amb Lourdes Aramburu (psicòloga), Sandra Poudevida (terapeuta), i Begoña Roman (filòsofa).

La segona sessió, la tarda del divendres 2 d’octubre,  abordarà la temàtica ‘Memòria i identitat’, i posarà el focus en la relació entre el cervell i la creació d’identitat amb la projecció de ‘Finding Vivian Maier’, de John Maloof i Charlie Siskel, i la conferència ‘Memoria en plata’, a càrrec del fotògraf Rafa Badia.

I el matí del dissabte 3 d’octubre, la tercera sessió, titulada L’Alzheimer vist des de la ficció, inclourà la projecció del primer capítol de la sèrie de ficció d’IB3 ‘PEP’ i una conversa entre Toni Puntí (periodista cultural de TV3) amb David J. Nadal (creador de la sèrie) sobre com conviuen les persones amb Alzheimer i les seves famílies i com portar aquesta qüestió a la ficció amb un toc d’humor.

El Brain Film Fest està impulsat i organtizat per la Fundació Pasqual Maragall i coorganitzat amb la Fundació Uszheimer i la Productora Minimal Films.

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al Brain Film Fest degut al ferm compromís de  amb la malaltia d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives. Es tracta d’un festival que apropa la complicada situació que viuen les persones malaltes, familiars, cuidadores i cuidadors a tota  la ciutadania i que va en la línia de la Declaració Institucional aprovada per l’Ajuntament de Barcelona al desembre del 2016 i de la tasca de la Taula Barcelona per l’Alzheimer promoguda pel consistori i integrada per totes les entitats de referència de la ciutat al voltant d’aquesta malaltia.

Més informació