Apunta’t als tallers

Per formar part del projecte no és necessari comptar amb un nivell d’imatge o fotografia concret: només tenir ganes d’aprendre i de treballar colze amb colze amb professionals de renom que ens guiaran en el procés. Així que escull i apunta’t al taller que més encaixi amb les teves inquietuds per aprofundir en l’anàlisi de la realitat del territori a partir de la imatge.

Eugeni Gay

Eugeni Gay

Llicenciat en Biologia, va cursar dos anys d’Antropologia. És l’interès per aquesta disciplina el que el porta a fotografiar realitats que li són alienes, descobrir formes d’interpretar el món i intentar entendre el comportament humà davant qualsevol situació

Al llarg del taller podrem aprofundir en les conseqüències de les transformacions urbanístiques i dels espais de transició creats entre dos barris separats per una barrera i analitzarem com afecta al territori i a la realitat del veïnat. 

Israel Ariño

Israel Ariño

Llicenciat en Belles Arts, a partir de 2001 es comença a consolidar com a professional de la imatge, repartint el temps entre la docència, la producció d’obres personals i la seva tasca com a editor a Ediciones Anómalas.

El Calidoscopi Cultural ens permetrà treballar amb l’Israel Ariño el retrat del territori i els habitants a partir dels espais de cultura i lleure amb especial èmfasi al riu Besòs. Tot això a partir d’una fotografia lenta (amb càmera de plaques), que necessitarà del contacte i l’intercanvi amb tot el veïnat.

Camilla De Maffei

Camilla De Maffei

Fotògrafa freelance. Des de 2009 concentra la seva producció personal en l’àrea dels Balcans, desenvolupant projectes a llarg termini a Bòsnia i Hercegovina, Romania i Albània. El seu treball analitza de diferents formes la relació entre territori, identitats i memòria.

La proposta de taller amb Camilla de Maffei se centrarà en l’anàlisi del buit urbà, entès com aquell espai residual, aparentment carent de contingut, i la significació dels espais de la Trinitat Vella i el Bon Pastor per analitzar i visibilitzar l’encaix de la població en aquests territoris. 

Roberto Feijoo

Roberto Feijoo

En 2004 finalitza els estudis de Fotografia en el Centre d’Imatge i Tecnologia Multimèdia de la UPC. Seleccionat i premiat a PhotoEspaña i el Seminari de Fotografia i Periodisme d’Albarracín, ha exposat individualment en quatre ocasions i participat en diverses mostres col·lectives.

Amb Roberto Feijoo treballarem un llenguatge poètic i metafòric per enquadrar l'interès i la bellesa dels espais públics de Baró de Viver que, sovint, passen desapercebuts. 

Carme Secanella

Carmen Secanella

La tasca de Carmen Secanella s’ha vinculat a la premsa escrita, primer en diaris locals i, posteriorment, en publicacions de tirada nacional com El País, La Vanguardia o El Correo. Els seus treballs més personals aborden des de la situació a l’entorn rural fins a la problemàtica dels desnonaments.

El taller que ens ofereix abordarà els territoris de la intimitat com a punt de partida per conèixer la construcció de les identitats que formen part del dia a dia del barri. 

Adriana Vila

Adriana Vila

Cineasta dedicada a la creació documental, l’estudi etnogràfic reflexiu i l’experimentació fílmica en diferents formats. Doctora en Antropologia per la UB, professora a l'ESCAC i co-fundadora del laboratori de cine analògic Crater-Lab. 

Amb Adriana Vila treballarem la documentació en format cine 16 mm de la memòria del Congrés-Indians, de manera que el seu taller permetrà dibuixar la història de totes les persones participants que ajuden a construir el relat de la vida actual i passada.