L’edició de Calidoscopi 2019 apropa la ciència ciutadana a les veïnes i els veïns del districte de Sant Andreu. Durant tot el mes de maig, els set barris del districte esteu convidats a gaudir,conèixer i col·laborar amb una sèrie de projectes que fan recercaccol·laborativa a la ciutat, als espais verds, als rius... quecinvestiguen amb olors, plantes que provoquen al·lèrgies, canvicclimàtic, mosquits, plàstics, càncer o perspectiva de gènere.

El programa que presentem enguany permet fer-se una idea d’aquesta nova manera de fer ciència, més oberta, més democràtica,més pròxima a les necessitats i les inquietuds de les persones.

Una recerca rigorosa i compromesa, que tendeix ponts entre ciutadania i món científic, i provoca un canvi de perspectiva i una transformació social.

Presentem un programa obert a tothom que tingui interès a aportar idees, temps i coneixements propis. Convidem veïns i veïnes a confeccionar el Mapa sonor del districte, un projecte que hem enllestit amb els equipaments per cartografiar els sons característics dels barris i conèixer el patrimoni sonor que ens envolta.

Convertim el districte en un laboratori urbà! Podreu participar en una recerca científica interactuant amb un monòleg teatral, fent un itinerari al parc, recuperant records i fins i tot jugant!

Apropeu-vos a descobrir, deixeu-vos portar per la curiositat, no perdeu ocasions per conèixer de prop persones que fan recerca amb aquest nou enfocament: estic segura que la ciència ciutadana no us deixarà indiferents.

 

Elisabetta Broglio

Comissària de Calidoscopi 2019