Calidoscopi Cultural 2019 tractarà de la ciència ciutadana

15/04/2019 - 14:50

Enguany dedicat a la relació entre ciència ciutadana i territori una nova manera de fer i d’entendre la ciència de manera participativa.

Enguany dedicat a la relació entre ciència ciutadana i territori una nova manera de fer i d’entendre la ciència de manera participativa.

La nova edició de Calidoscopi Cultural, que farem durant aquest mes de maig del 2019, està dedicada a la relació entre ciència ciutadana i territori una nova manera de fer i d’entendre la ciència.

La ciència ciutadana, poc a poc, s’està convertit en habitual a les nostres societats perquè cada vegada és més freqüent que grups de ciutadans sense formació específica s’impliquin en recerques científiques. La col·laboració conjunta permet no només avançar en el coneixement sinó també trobar solucions col·lectives que afavoreixin el canvi social.

La ciència ciutadana implica la ciutadania en les tasques pròpies d’una recerca científica i democratitza un coneixement que fins ara era poc accessible. La ciència ciutadana, en el marc del que es defineix com a ciència oberta, permet a la ciutadania participar en la gestació de les preguntes de la investigació i la realització de tasques pròpies del procés de recerca.

Aquesta és la segona edició de la nova etapa de Calidoscopi Cultural. Des del passat any totes les activitats d’aquest festival de primavera estan organitzades a l’entorn d’una matèria i treballades conjuntament pels equipaments participants i un comissari. L’edició del 2018 va estar centrada en la relació entre Literatura i territori.

Us convidem a conèixer i gaudir del programa!