El Calidoscopi Cultural 2020 reprèn l'activitat carregat de noms propis

11/02/2020 - 11:42

Comissariat pel World Press Photo Samuel Aranda, el cicle d'enguany inclou tallers d'imatge i fotografia documental de Camilla de Maffei, Roberto Feijoo, Israel Ariño, Adriana Vila, Eugeni Gay i Carmen Secanella.

Comissariat pel World Press Photo Samuel Aranda, el cicle d'enguany inclou tallers d'imatge i fotografia documental de Camilla de Maffei, Roberto Feijoo, Israel Ariño, Adriana Vila, Eugeni Gay i Carmen Secanella.

El Calidoscopi Cultural 2020 arriba carregat de noms propis, tots ells primeres figures de la fotografia i la imatge, comissariats per Samuel Aranda, fotògraf de prestigi internacional guardonat, entre d’altres amb el World Press Photo, i firma habitual a The New York Times, National Geographic, Sunday Times Magazine, Stern, Le Monde i El País Semanal.

Alguns d’aquests noms propis que realitzaran diferents tallers oberts al públic prèvia inscripció són:

– Eugeni Gay: Ha publicat els reportatges, fruit dels seus viatges, a revistes com El País Semanal, Lonely Planet, Descobrir Catalunya o Altaïr. Les seva obra s’ha exhibit a diversos festivals i exposicions.

– Camilla de Maffei: El seu treball analitza la relació entre territori, identitat i memòria. Explora el paisatge des d’una perspectiva geopolítica, social i emocional. Ha estat nominada, finalista i guardonada amb diferents premis arreu del món.

– Israel Ariño: Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, reparteix el seu temps entre la docència, la producció d’obres personals i la seva tasca com a editor. El seu treball s’exposa regularment a Espanya i França.

– Roberto Feijoo: Viu i treballa a Barcelona tot i que els primers cursos de fotografia els va realitzar a la Universitat de Hannover (Alemanya). Al llarg de la seva carrera, ha participat en múltiples exposicions col·lectives i n’ha protagonitzat quatre d’individuals.

– Carmen Secanella: Utilitza la fotografia per explicar el que passa al seu entorn. Ha realitzat retrats a polítics, artistes, esportistes i ha cobert esdeveniments d’actualitat per diaris de tiratge nacional a més de col·laborar en diferents diaris digitals.

– Adriana Vila Guevara: Cineasta dedicada a la creació documental, l’estudi etnogràfic reflexiu i l’experimentació fílmica. És professora de cinema documental i experimental, tasca que combina amb la seva feina de curadoria i creació de cinema experimental.

– Irma Estrada: Especialista en antropologia urbana centrada en l’espai geogràfic de la mediterrània, ha desenvolupat una línia de recerca i experimentació que parteix de la metodologia etnogràfica però que s’expressa en un llenguatge més artístic.

* Fotografia de Roberto Feijoo.