Elisabetta Broglio és la comissària de Calidoscopi Cultural 2019

04/04/2019 - 10:24

La seva trajectòria i experiència com a facilitadora de projectes de #CiènciaCiutadana l'han portat a col•laborar amb l'edició d'enguany dedicada a aquesta disciplina.

La seva trajectòria i experiència com a facilitadora de projectes de #CIÈNCIA CIUTADANA l'han portat a col•laborar amb l'edició d'enguany dedicada a aquesta disciplina.

Primer va ser la decisió, que va ser pressa pels equipaments del districte participant, de dedicar el Calidoscopi Cultural 2019 a la ciència ciutadana. I després va arribar la comissària, Elisabetta Broglio, qui té una àmplia experiència en promoure i coordinar propostes de ciència oberta amb la ciutadania. Doctorada en ciències del mar i amb un postdoctorat sobre divulgació científica, ha passat de fer ciència al laboratori a desenvolupar projectes de ciència col·laborativa.

Elisabetta Broglio és qui porta actualment la coordinació de la comunitat de pràctica de l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona, impulsada per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Va treballar molts anys al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) impulsant projectes i accions per obrir la recerca a la ciutadania i fomentar la participació de la societat en la investigació. Ara, aquesta feina la fa des del Centre de Regulació Genòmica (CRG),  on gestiona projectes de ciència ciutadana relacionats amb la investigació biomèdica, promou entre els científics l’ús de metodologies de cocreació i polítiques de ciència oberta.