Vols descobrir com els plàstics estan envaint els nostres mars?

10/04/2019 - 12:19

L'exposició Plàstics 0 ens mostra en dos equipaments l'impacte dels residus plàstics: des del 7 de maig i fins a finals de mes, la primera part es podrà veure en el Centre Cívic Trinitat Vella i la segona, en el Casal de Barri Congrés-Indians.

L'exposició Plàstics 0 ens mostra en dos equipaments participants de programa Calidoscopi l'impacte dels residus plàstics: des del 7 de maig i fins a finals de mes, la primera part es podrà veure en el Centre Cívic Trinitat Vella i la segona, en el Casal de Barri Congrés-Indians.

Els plàstics constitueixen fins al 97% dels residus trobats en els nostres mars i oceans i  això ha generat un problema ambiental creixent en pràcticament tots els ecosistemes marins. I és que els plàstics tendeixen a deteriorar-se i a fragmentar-se en partícules cada cop més petites, arriben a tenir menys de 5 mil·límetres, que els animals confonen en moltes ocasions amb menjar.

Observadors del mar, una plataforma coordinada des de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (CSIC), ha impulsat un projecte en què centenars de ciutadans comparteixen les seves observacions de residus plàstics en platges, a la superfície marina, a la columna d’aigua i en el fons del mar, així com d’organismes afectats. Totes aquestes observacions permeten obtenir una visió de la situació actual dels nostres oceans, mars i costes.

Tant el procés de treball desenvolupat per Observadors del mar per mapejar els plàstics a les nostres costes, com els resultats i la manera de combatre aquesta xacra es donen a conèixer a través d’una exposició, Plàstics 0, que hem fragmentat per mostrar en dos equipaments participants en el Calidoscopi: des del 7 de maig i fins a finals de mes, la primera part es podrà veure en el Centre Cívic Trinitat Vella i la segona, en el Casal de Barri Congrés-Indians.

Així mateix, el CC Trinitat Vella acollirà també una mostra que donarà a conèixer tota la feina que es fa des de la plataforma Observadors del mar.