Llistat d’accions, recursos, campanyes de sensibilització i projectes creatius agrupats per temàtica al voltant dels rols i estereotips sexistes i la violència mediàtica i simbòlica envers les dones, duts a terme per les persones i entitats adherides. 

Què entenem per projectes? Accions comunitàries, projectes d’aprenentatge i servei, campanyes de difusió, intervencions artístiques, programacions culturals i projectes de recerca o creació individuals i col·lectius duts a terme per persones, col·lectius, entitats, centres escolars, equipaments i institucions per la prevenció dels estereotips sexistes i les violències masclistes i per la construcció de nous imaginaris lliures i equitatius.

Què entenem per recursos? Articles i notícies, materials pedagògics, produccions culturals, publicacions, tallers i activitats, treballs de recerca, webs, blogs i aplicacions duts a terme per persones, col·lectius, entitats, centres escolars, equipaments i institucions per la prevenció dels estereotips sexistes i les violències masclistes i per la construcció de nous imaginaris lliures i equitatius.

 

El REG s’aprova en el Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona el 21 de desembre de 2018. Es publica al BOPB el 16 de gener de 2019 i entra en vigor el 7 de febrer de 2019.

El II Pla per la Justícia de Gènere 2021-2025 es va presentar al Plenari del Consell Municipal el 29 de setembre de 2021 esdevenint, així, el nou full de ruta de l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona per a l’eliminació de les desigualtats de gènere a la ciutat.

Dona Forta neix al març de 2019 a partir d’un grup de veïnes dels barris de Baró de Viver i Bon Pastor amb l’objectiu d’articular un espai on les dones poguéssim trobar-nos i crear llaços de solidaritat i suport mutu.

Ens ajudeu a descobrir si a les botigues del nostre barri es diferencien les joguines per gènere?

Som un espai de trobada no mixta, autogestionat per les dones dels barris de la Sagrera, Navas i Congrés. L'objectiu és que les dones puguin autoidentificar-se les seves problemàtiques i després iniciar la creació d'iniciatives feministes per donar-los solució. Així també acompanyant-nos en un procés d'empoderament mutu creant lligams comunitaris amb les nostres veïnes.

Cosim amb robes reciclades històries que han succeït o estan succeint i que sovint no surtenals llibres d'història. Per exemple: Dona i moda, dona i medicina, dona i oficis, la guerra civil, la postguerra, la transició, els drets humans. Partim sempre de les vivències que cadascuna ha tingut.

LA CORAL - PERFORMANCE # METOO és un projecte social que vol donar visibilitat a tot allò que les dones volem dir, sigui quina sigui la condició social, l'edat, la nacionalitat, la diversitat, etc.

Sospites que un home que coneixes està exercint la violència masclista?

Sospites que una dona que coneixes està patint violència masclista?

D’acord amb les polítiques dutes a terme per l’Ajuntament de Barcelona, considerem que les realitats del col·lectiu LGTBI s’han de treballar de manera transversal i des d’una mirada feminista.

Atenció psicoterapèutica a través de la teràpia familiar sistèmica a les persones i famílies que es troben en situació de crisi. Programes específics per a dones que han patit situacions de violència de gènere. 

 

Des de l’Oficina Tècnica del Canòdrom, juntament amb el PEMB, s’impulsa un mapeig participat amb perspectiva de gènere.

Aquest document ha estat elaborat per un equip multidisciplinari dels àmbits de salut, educació i serveis socials, i té com a objectiu oferir un marc de recomanacions per a l’abordatge de situacions de violència masclista en l’entorn dels centres educatius. S'ofereixen eines per a la identificació i l’abordatge amb les persones implicades i informació sobre els serveis i els circuits que es poden seguir per a posar en mans d’especialistes aquests casos.

El manifest d’aquest any reclama la lluita diària per una vida lliure de violències masclistes i posa l’èmfasi en les formes de violències que incorpora la Llei 17/2020 per eradicar la violència masclista.

Video sobre la memòria històrica LGTBI. Taula rodona amb: Jordi Petit, activista LGTBI; Maria Giralt, activista LGTBI i directora de Gayles.tv; i Fina Campàs, activista trans. 

Companyia en residència a Can Clariana (Varonica Capozzoli). A_MEN és la confessió, contradictòria i bufonesca, d'una dona criada entre el catolicisme i el disco-dance dels anys noranta; habitant d'un cos femení que és territori de coacció política per definició i sobre el qual els poders dogmàtics marquen les geometries del que ha de ser una dona. 

Al barri de Congrés Indians, dins de l'Associació Unió de botiguers Congrés Indians (UBCI), un 75% dels comerços estan dirigits per dones. És una de les raons per les que des de el comerç, es vol donar visibilitat a aquest fet, celebrant l'inici de la lluita de drets per la igualtat de gènere, lliurant un calendari (de març a març) amb una part de la nostra representació d'empresàries i comerciants.

 

Presentem un informe sobre equitat menstrual en població adolescent i jove de Barcelona. Al maig de 2021 vam iniciar el projecte “Jo menstruo”, amb els següents objectius de contribuir a erradicar la feminització de la pobresa, garantir l’accés a la informació, recollir dades i generar coneixement especialitzat que permeti elaborar polítiques transformadores.

8 de març - Programa d'activitats del Districte de Sant Andreu

Programa d'activitats del Districte de Sant Andreu al voltant del 8 de març Dia Internacional de les Dones de l'any 2022. 

Aquest concurs d’il·lustració està dins el marc del 26A Dia de la Visibilitat Lèsbica i es tracta d’explicar, a través de l’art de la il·lustració, la història de Sant Jordi des del prisma de les dones lesbianes.

 

Manifest dedicat a la visibilitat trans. Acte promogut per la Taula LGTBI del Districte de Sant Andreu. 

Veïnes per Veïnes és una xarxa comunitària formada per grups de dones professionals i voluntàries que actuem com agents actives per assolir barris lliures de violència vers les dones.