Es posa en marxa un nou servei d’atenció a la pobresa energètica

30/11/2015 - 14:54

Serveis socials. El dispositiu es porta a terme als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí i estarà operatiu durant els mesos d’hivern.

Aquest dilluns, 30 de novembre, entra en funcionament un servei d’atenció a la pobresa energètica específic per als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. S’ofereix informació, formació, atenció i intervenció a persones i famílies que puguin trobar-se amb aquesta problemàtica. El servei, que es duu a terme des de les oficines corresponents d’Habitatge, estarà operatiu durant els mesos d’hivern.

El Govern municipal ha posat en marxa un servei d’atenció a la pobresa energètica que reforça l’atenció als districtes més afectats de la ciutat: Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Les oficines d’Habitatge d’aquests 3 districtes disposen, a partir d’aquest dilluns, d’un Punt d’Atenció a la Pobresa Energètica des d’on s’ofereix assessorament, tallers informatius, suport en la tramitació d’ajuts i en la interlocució amb les companyies alhora que serveix per detectar casos vulnerables de pobresa energètica.

“Fem un pas endavant en el dret dels subministraments bàsics”, ha assegurat Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, ja que “es tracta no només d’intervenir i plantar cara a les pròpies companyies subministradores sinó d’impulsar l’apoderament dels ciutadans perquè siguin conscients que la seva factura energètica depèn també del seu comportament, de les millores en l’habitatge o de combatre algunes pràctiques abusives per part de les companyies.”

Els punts d’atenció ofereixen servei durant els mesos d’hivern, de dilluns a dijous de 9.00 a 14.00 hores, i els dijous de 16.00 a 20.00 hores. Es tracta d’una prova pilot que, si funciona, s’estendrà arreu de la ciutat. De moment, està previst que al gener s’ampliï al barri de la Marina. A la resta dels districtes es continuarà assessorant a través de la xarxa de centres dels serveis socials.

La posada en funcionament d’aquest dispositiu forma part de la mesura que el Govern va portar al Consell Plenari del mes d’octubre. El pressupost global per al 2015 per combatre aquest fenomen és de 2,5 milions d’euros.