La urbanització de la zona de les antigues Casernes de Sant Andreu es reactiva

02/12/2015 - 20:39

Equipaments. L’acord entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca preveu la construcció d’habitatges socials, una escola bressol i un centre cívic.

L’acord entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca preveu la construcció d’habitatges socials, una escola bressol i un centre cívic.

Els solars situats a la zona de les antigues Casernes de Sant Andreu, que ara estan buits i en desús, es convertiran en equipaments municipals i habitatges socials. L’acord a què han arribat el Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament de Barcelona preveu que el Consorci cedeixi a l’Ajuntament 4 finques d’equipaments i d’habitatges de protecció oficial. A canvi, l’Ajuntament assumirà el cost de 13 milions d’euros de les obres d’urbanització.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha presidit el Consell Plenari del Consorci en què se n’ha aprovat el pressupost, ha qualificat l’acord d’històric perquè “es desencalla una situació que fa molts anys que afecta els veïns i veïnes de Sant Andreu, que han vist paralitzat, durant 12 anys, un projecte que preveia uns equipaments i habitatge públic en aquell entorn”.

A les finques per a equipaments que se cedeixen al municipi, està previst que s’hi construeixi un edifici d’habitatges de dotació per a gent gran (parc de les Casernes – vial verd), un centre cívic i un altre edifici d’habitatges per a gent gran (entre la rambla d’Equipaments, el passatge Est i carrer de Palomar), una escola bressol i un edifici d’habitatges de dotació (al carrer del Coronel Monasterio) i un edifici administratiu (al carrer del Coronel Monasterio amb el carrer de Palomar). La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, s’ha mostrat molt satisfeta amb l’acord: “Avui podem dir que finalment tindrem equipaments on ara només hi ha solars buits.”

A més dels 18 milions d’euros destinats a la construcció d’equipaments i d’habitatges a Sant Andreu, el Consorci també en destinarà 8 a pisos de protecció oficial al barri de la Marina, a la Zona Franca, on es procedirà a la cessió de 44 habitatges de protecció oficial.