Arrenca una campanya per la tinença responsable de gossos

31/07/2017 - 09:02

Societat. Les persones que compleixin el requisit de tenir censat el seu gos rebran una carta a casa per tal que recullin una ampolla per netejar l'orina dels gossos. Es poden trobar als equipaments que romanen oberts aquest estiu.

Les persones que tinguin censat el seu gos rebran una carta a casa per tal que recullin una ampolla per netejar l'orina dels gossos. Es poden trobar als equipaments que romanen oberts aquest agost.

L’objectiu de la campanya és que les persones que conviuen i tenen cura de gossos col·laborin per aconseguir una ciutat més neta i agradable. D’aquesta manera, el Districte ho vol posar fàcil oferint una ampolla d’aigua plegable amb mosquetó perquè s’utilitzi per netejar les superfícies on orini el gos. Com que és plegable i es pot penjar d’on es vulgui és fàcil de portar quan se surt a passejar amb l’animal domèstic. Cal recordar que es vol combatre la presència d’orins als carrers, ja que els components d’aquest residu són corrosius i malmeten el mobiliari urbà i la superfície sobre la qual s’aboquen.

Es important saber que si això no es fa, els agents de l’Autoritat municipal poden requerir que es procedeixi a la neteja del elements afectats. Si no es fa, representa una infracció lleu de les ordenances municipals de Medi Ambient (art. 73-6 règim d’animals en espais verds) i de la ordenança sobre la Protecció, la Tinença i la venda d’animals (art. 23, presència d’animals domèstics a la via i als espais públics). Aquesta infracció pot implicar una multa de fins a 750€.