Amb l’arribada de la tardor torna la Mostra de Dansa Catalana de Creació al SAT!

08/10/2018 - 09:17

L’encarregat d’inaugurar el cicle l’11 d’octubre serà l’esbart Sant Martí, amb ‘Som’, un espectacle que indaga en l’essència de l’esbart per evolucionar fins a un punt atrevit i desimbolt.

L’encarregat d’inaugurar el cicle l’11 d’octubre serà l’esbart Sant Martí, amb ‘Som’, un espectacle que indaga en l’essència de l’esbart per evolucionar fins a un punt atrevit i desimbolt.

De l’11 d’octubre al 30 de novembre, al Sant Andreu Teatre s’hi fa per segona vegada la Mostra de Dansa Catalana de Creació. És un cicle que realça el treball de quatre esbarts dansaires de Barcelona –els esbarts Sant Martí, Joventut Nostra, Maragall i Ciutat Comtal– que, a banda de recollir i difondre els balls tradicionals catalans, han creat noves danses i espectacles que s’inspiren en la tradició però incorporen els nous llenguatges de la dansa.

L’encarregat d’inaugurar el cicle l’11 d’octubre serà l’esbart Sant Martí, amb ‘Som’, un espectacle que indaga en l’essència de l’esbart per evolucionar fins a un punt atrevit i desimbolt. El 9 de novembre tocarà a l’esbart Joventut Nostra-Sant Jordi, que presentarà ‘BLLM’. És la darrera proposta de l’agrupació: un tastet de diverses danses tradicionals de nova creació.

L’Esbart Maragall actuarà el 16 de novembre per presentar ‘Essències’, un espectacle de dansa basat en els sentiments i les emocions. Finalment, tancarà el cicle l’esbart Ciutat Comtal el 30 de novembre, amb ‘Ara i abans’, un espectacle que parla de costums i tradicions i com es transmeten de generació en generació tot evolucionant i transformant-se.

La Mostra de Dansa Catalana de Creació és una iniciativa del Servei de Cultura Popular de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, els esbarts Sant Martí, Joventut Nostra, Maragall i Ciutat Comtal i el SAT! Sant Andreu Teatre. Les funcions es fan gairebé sempre un divendres. L’entrada, que val sis euros, es pot comprar en aquest enllaç.

Esbart Sant Martí presenta ‘Som’ . Dijous 11 d’octubre de 2017 a les 20.30
Esbart Joventut Nostra-Sant Jordi presenta ‘BLLM’. Divendres 9 de novembre de 2018 a les 20.30
Esbart Maragall presenta ‘Essències’. Divendres 16 de novembre
Esbart Ciutat Comtal presenta ‘Ara i abans’. Divendres 30 de novembre