FM d'Indians: 35 anys i els que ens queden!

14/09/2018 - 10:49

Parlem amb representants de les entitats que fan possible la setmana gran del barri, que enguany començarà dissabte 15 i finalitzarà el proper dia 24 de setembre.

Parlem amb representants de les entitats que fan possible la setmana gran del barri, que enguany començarà dissabte 15 i finalitzarà el proper dia 24 de setembre.

L’Edgar Miró és el president de l’Associació de Festes del barri d’Indians, la Leo Carbonell és la directora de l’escola Pompeu Fabra i la Montse López és integrant de l’Associació de Veïns de Congrés-Indians. Totes tres són responsables de que la Festa Major d’Indians sumi ja més de tres dècades oferint la millor diversió al barri.

Com ha evolucionat l’organització de l’FM d’Indians en els darrers 35 anys?

Edgar Miró: Les entitats que l’han feta possible són més o menys les mateixes, tot i que sempre ha hagut canvis perquè han passat moltes coses en les últimes tres dècades. Ara bé, entitats com l’Associació de Festes o l’Associació de Veïns sempre han estat presents.

Leo Carbonell: Nosaltres, com a l’escola que coneixem avui dia, portem col·laborant des de fa 15 anys perquè és des de llavors que estem en l’edifici al barri d’Indians. Tenim el centre molt a prop del carrer Jordi de Sant Jordi, que és on es duen a terme la majoria de celebracions, i en alguns moments hem fet algunes activitats o bé cedim l’espai a l’Associació de Festes perquè duguin aquí les celebracions si plou. Aquest és un edifici públic i, per tant, ha de quedar a l’abast del veïnat si hi ha cap cas de necessitat.

E.M.: És que abans si plovia no teníem res. Quan es feia el sopar de germanor es repartia com a sota d’un porxo i després la gent agafava i s’ho anava a menjar a casa. Clar, això no és festa!

L.C.: A més, des de l’Associació ens ho retornen tot molt net, per tant, ens resulta molt adequat que el que s’hagi de fer sota cobert es trasllade a l’escola. Consolidem la idea de que l’edifici és públic i, per tant, ha de ser d’ús comunitari en realitat.

Quines altres entitats es bolquen amb l’organització de la Festa Major?

E.M.: L’Associació de Veïns, la Unió de Botiguers de Congrés-Indians, l’església Evangèlica… Hi ha unes quantes entitats que sempre han format part de la Festa Major.

I quines són les novetats que podem trobar enguany:

E.M.: La festa holy, que ens ha costat molt d’organitzar i esperem que surti bé.

L.C.: Ha hagut un cert relleu a l’Associació de Festes que ha permès renovar un poc la programació.

E.M.: Sí, però tot i això la mitjana d’edat és molt alta i volem continuar fent una crida a la joventut a veure si s’anima a participar de l’organització.