'Núvol de fils', més que un comerç de barri

08/11/2018 - 11:48

L'establiment, recentment guardonat, destaca per participar i col·laborar amb totes aquelles activitats que donen a conèixer el comerç de barri i que revitalitzen l'entorn de proximitat.

L'establiment, recentment guardonat, destaca per participar i col·laborar amb totes aquelles activitats que donen a conèixer el comerç de barri i que revitalitzen l'entorn de proximitat.

Mònica Otero és la propietària d’aquest establiment des de fa set anys, quan va agafar el traspàs sense tenir pràcticament cap coneixement del sector de les merceries. Tal i com ella mateixa ho ha explicat, “fa set anys vaig decidir canviar el meu camí professional per agafar el traspàs d’aquesta botiga, amb els coneixements justos, que en la meva vida professional i personal tenia en aquest sector. Durant aquests anys he après a estimar el petit comerç, ja que sempre he sigut consumidora de comerç de barri, però fins ara no coneixia de tan a prop l’esforç i les històries que hi ha darrere de cada comerç”.

“La meva és una botiga singular, és una merceria, jo sóc la tercera propietària d’aquest comerç situat al carrer Garcilaso 157, al barri dels Indians. Puc dir que em sento molt orgullosa de poder dir que el meu és un comerç de proximitat, que conec i escolto als meus clients i que participo en tot allò que puc per tal de donar a conèixer el meu i els altres comerços del barri”, ha afegit la propietària de ‘Núvol de fils’.

Segons Otero, “com a botiguers no només tenim una responsabilitat amb nosaltres mateixos sinó que tenim una responsabilitat social, som un teixit molt important en els nostres entorns, ajudem a fer que els veïns estiguin orgullosos dels seus comerços, i donem vida als barris”.

Com és ‘Núvol de fils’?

A Núvol de Fils li agrada participar i col·laborar amb totes aquelles activitats que donen a conèixer el comerç de barri que s’apropa, amb petites iniciatives, a la gent del nostre entorn.
Aquestes són algunes accions en les que hi participa:
Comerç i escoles, aquest any ha tingut més de 7 escoles a la botiga amb nens de diferents edats i els hi hem pogut explicar el funcionament d’una botiga de barri.
Voluntariat per la llengua, cada any ajuden a practicar a nous clients els seus coneixements de la llengua.
Programa Radars, estan pendents dels nostres grans i els hi donen a conèixer el programa radars a ells i als seus familiars.
Retrats de barri, aquest any amb motiu de “L’Any de la Cultura i el Comerç”, l’escola Timbaler del Bruc va poder tenir la nostra botiga com a espai de pràctica per realitzar els seus retrats i obtenir més coneixements des de dins del que és una botiga de barri.
– Comerç col·laborador amb el centre de formació Bemen-3, tenint estudiants en pràctiques en els estudis d’Auxiliar de Comerç i Atenció al públic, és el seu compromís perquè els estudiants d’aquest grau tinguin la possibilitat de conèixer el comerç de proximitat, i vegin la realitat d’un teixit comercial que existeix fora de les grans superfícies o grans marques, a la botiga poden posar en pràctica tot allò que han après i perdre aquella por de l’atenció al públic amb un acompanyament més proper.
Shopping &Shooting, va participar l’edició d’aquest esdeveniment promogut per l’Eix Maragall i la Fundació de Barcelona Comerç.

La col·laboració en totes aquestes activitats fan que aquests comerç sigui un comerç de referència al barri i els veïns el veuen com un comerç viu i preocupat per el seu entorn.