Refugiades, drets sexuals i economia feminista: arriba la Tardor Solidària en clau de gènere

15/10/2018 - 10:50

La Tardor Solidària se centrarà enguany en abordar el feminisme des d’una perspectiva global.

La Tardor Solidària se centrarà enguany en abordar el feminisme des d’una perspectiva global.

A partir d’aquest dilluns 15 d’octubre i fins el 10 de novembre podrem trobar xerrades, exposicions, passis de pel·lícules i documentals gràcies a la completa programació elaborada per Districte, equipaments i entitats. Per conèixer millor la Tardor Solidària, entrevistem les dues tècniques que coordinen el projecte, la Nathalie Souto i l’Ona Planas.

En què consisteix la Tardor Solidària?

Nathalie Souto: És un projecte que sorgeix del Consell de Solidaritat i Cooperació del Districte, que porta molts anys de funcionament. És un consell petit però té molts projectes entre mans i un dels que té més pes i està més consolidat és la Tardor Solidària. En aquest cas, es tracta d’un programa d’activitats en torn a una temàtica amb l’objectiu de sensibilitzar i mobilitzar les persones de tots els barris. Sempre busquem que hi participin les entitats del consell i els diferents equipaments.

Ona Planas: Tot plegat és un projecte en col·laboració amb la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, que també ens ha assessorat una mica.

Quan comencen les activitats?

N.S.: El calendari va des del 15 d’octubre al 10 de novembre, tot i que hi ha exposicions que acaben un poc més tard. El tema d’aquest any son els feminismes, per això l’hem anomenat Tardor Solidària En clau de Gènere, i se centra en la justícia global des d’aquesta perspectiva: feminismes nord-sud, economia feminista, drets sexuals i reproductius i un llarg etcètera. Hem volgut recollir un conjunt de propostes que permeten incloure la visió de la situació de les dones aquí i també a la resta del món. Com a districte, hem buscat activitats i xerrades que abordin cadascuna de les qüestions.

Què és el que més recomanaríeu vosaltres a títol personal?

N.S.: La programació d’aquest any ens agrada molt. És molt maca perquè hi ha entitats dels barris i també de fora del districte, motiu pel qual ens ha quedat una proposta molt equilibrada. Personalment, crec que les xerrades que hem organitzat seran molt interessants perquè parlarem de dones refugiades, de la situació de la dona a Palestina i també d’economia feminista, entre altres temes.

O.P.: Hi ha un ventall molt ampli de propostes que farà que la programació s’adapti a tots els gustos i edats. A més de les xerrades, també destaquem els espectacles teatrals, els passis de pel·lícules i documentals… La Tardor oferirà activitats per joves i també per públic més adult per cobrir totes les franges d’edat i gustos.

N.S.: Cal destacar l’activitat que sorgeix del projecte d’aprenentatge i servei amb l’Institut Mare de Deu dels Àngels, que es basa en un documental sobre persones refugiades.

O.P.: Durant el procés de programació s’ha dut a terme un projecte de sensibilització amb els instituts per tal que se sumin a la Tardor Solidària En clau de Gènere. Per tant, se’ls hi ha facilitat contactes i material per treballar aquesta temàtica des de les aules.