Sinèrgics fa balanç després de dos anys d'activitat

06/07/2018 - 11:58

Economia. El coworking de retorn social de Baró de Viver, que ja aplega més de 50 projectes, celebra el seu segon aniversari mirant al passat i al futur.

El coworking de retorn social de Baró de Viver, que ja aplega més de 50 projectes, celebra el seu segon aniversari mirant al passat i al futur.

Fa tres anys, el Districte va decidir donar vida a uns locals tapiats que hi havia als baixos d’uns edificis del patronat de Baró de Viver. Per tal de dinamitzar la vida econòmica del barri, es va decidir posar en marxa un espai de treball compartit per emprenedors però, a la vegada, es va decidir que aquest projecte seria pioner: la gratuïtat de l’espai es compensaria amb un retorn a les entitats socials i al veïnat de Baró de Viver.

En coordinació amb l’empresa Lleuresport, que gestiona Sinèrgics, es va dissenyar el projecte i es va obrir l’estiu de 2016. Com es va dir a l’acte de celebració dels dos anys d’aquest espai, en aquell moment “calia convèncer a la gent perquè vingués, mentre que ara es fan entrevistes per seleccionar els projectes més adients”.

A Sinèrgics hi tenen cabuda molts tipus de projecte, tots en clau d’economia social i cooperativa. Hi podem trobar persones com l’Omar, que es dedica a l’assessorament en matèria d’estrangeria o l’associació OpenArt que dinamitzen activitats culturals. També s’hi ha instal·lat Més Educació, la cooperativa que gestiona el projecte del mateix nom que va impulsar l’Escola La Maquinista i que ha guanyat recentment la beca Carles Capdevila.

Molts d’aquests projectes es van trobar dijous 5 de juliol al Casal de Gent Gran de Baró de Viver per celebrar aquests dos anys. Els van acompanyar molts veïns i també la regidora del Districte, Laia Ortiz. Tant el col·lectiu veïnal com Ortiz van destacar la importància que està tenint aquest coworking per dinamitzar l’economia del barri però també pel suport que s’està donant en altres àmbits.

Les persones que formen part del coworking comptabilitzen en Flocs, una moneda digital pròpia, les hores que dediquen a projectes de suport a entitats i veïns. Ja se n’han generat més de 13000, repartits en gairebé 80 projectes, dels quals 54 ja estan finalitzats.

La celebració es va tancar amb una visita a l’espai Sinèrgics i un pica pica que, com no podia ser d’una altra manera, el va organitzar una de les coworkers, la cooperativa sObresmestres, que treballa en reaprofitament de menjar.